Nieuws - 9 oktober 2018   13:18 Kitzbühel opent aankomend weekend de allereerste skipistes

Door:

Hoe dan! Terwijl sommige gletsjergebieden nog niet eens open kunnen vanwege het warme weer en het gebrek aan sneeuw krijgt Kitzbühel het wel weer voor elkaar. De eerste pistes gaan aankomend weekend alweer open! 

Het is zo onderhand wel een beetje traditie dat Kitzbühel een van de eersten is die al een aantal pistes open kan gooien! En dat zonder zware vorst, 24/7 draaiende sneeuwkanonnen of een eerste dikke vette poederdump. En dan hebben ze niet eens een gletsjergebied waar ze iets mee kunnen doen. Toch weten ze het weer te flikken, op 13 oktober gaan de eerste liften alweer draaien voor de eerste paar geopende pistes in Kitzbühel.

Om precies te zijn gaat het om het gedeelte boven Pass Thurn, waarbij rondom de Resterhöhe een paar pistemeters gemaakt kunnen worden. Verwacht geen kilometers aan sneeuw, daarvoor is het simpelweg nog te vroeg, maar de eerste meters kunnen al gemaakt worden! Een week later is Kitzbühel van plan om ook een gedeelte bovenaan de Hahnenkamm bij het dorp Kitzbühel zelf te openen en daar zijn ze nu druk mee bezig.

Snowfarming

Het blijft natuurlijk bijzonder dat een skigebied nú al de boel kan openen terwijl het nog niet eens winter te noemen is in de Alpen. Kitzbühel is de enige in het Alpengebied die dat zo vroeg voor elkaar weet te krijgen en dat doen ze door middel van snowfarming. Aan het einde van het winterseizoen schuiven ze alle sneeuw bij elkaar en slaan dit op bovenop de berg. Dikke hoeveelheden isolatie zorgt er vervolgens voor dat de sneeuw niet weg kan smelten in het warme zomerweer en wanneer de tijd rijp is, rijden ze alles weer de pistes op. Zo hebben ze nu de eerste gedeeltes weer open weten te krijgen en op de Hahnenkamm doen ze straks hetzelfde.

Kitzbühel weet hiermee ieder jaar wel weer aan te tonen dat snowfarming wel degelijk zin heeft. Tuurlijk, het kost een aardig zakcentje om de materialen aan te schaffen en de mankracht in te zetten voor het wegrijden van al die sneeuw, maar ze zijn wel het enige gebied dat gegarandeerd in oktober de deuren kan openen! Daar kunnen de andere skigebieden nog niet tegenop.

Kilometer vreten zit er dus nog even niet in, maar als je in de buurt bent kan je de eerste meters dus alvast weer gaan maken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws