Nieuws - 13 mei 2019   9:36 Kitzbühel presenteert duurste liftupgrade ooit van het gebied

Door:

Met geld gooien kunnen ze wel in Kitzbühel. En het gaat ze niet eens om een flinke upgrade in de capaciteit! 

Een van de belangrijkste liften in het skigebied gaat een upgrade krijgen! De Fleckalmbahn, die je vanuit Kirchberg verder het gebied in brengt, is aardig gedateerd en dus moet er gewerkt worden. Voor het skigebied is het de duurste upgrades die ze ooit uit hebben gevoerd, maar wel met een duidelijk doel.

Het gebied wil namelijk een betere kwaliteit aanbieden en niet zozeer gaan voor een flinke verhoging in snelheid en capaciteit. De nieuwe Fleckalmbahn zal door Leitner gebouwd gaan worden en bestaat uit 10-persoons gondels, tegenover de 6-persoons gondels die nu in gebruik zijn.

Hoewel het dus niet om snelheid gaat, kan deze lift wel een snelheid behalen van 70km/h tegenover de huidige 40 km/h. Dat is wel een aardige verbetering, maar de totale capaciteit zal maar beperkt stijgen. In plaats van 2.400 bezoekers per uur kan de nieuwe lift 2.590 bezoekers per uur naar boven brengen.

De komende maanden gaat er hard gewerkt worden aan het project met een totale prijs van €27,5 miljoen. Dit alles is onderdeel van het ‘masterplan’ wat Kitzbühel aan het uitvoeren is en waarvoor ze in totaal €220 miljoen vrij hebben gemaakt.

Fleckalmbahn

“Met de nieuwe Fleckalmbahn zetten we ons kwaliteitsoffensief verder door. Veel beter, niet groter, is de overkoepelende gedachte achter het Fleckalmbahn project”, aldus Dr. Josef Burger, lid van de raad van bestuur. “De nieuwe Fleckalmbahn geeft passagiers het hoogst mogelijke comfort en de nieuwste technologie.”

Vanaf het nieuwe wintersportseizoen kan je de nieuwe lift gebruiken, inclusief het compleet nieuwe liftgebouw.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws