Nieuws - 23 november 2015   14:31 Kitzbühel verkozen tot ‘s Werelds Beste Skigebied van 2015!

Door:

Afgelopen weekend werden weer heel wat internationale prijzen uitgedeeld op de World Ski Awards! Tijdens deze ceremonie wordt ieder jaar ‘s werelds beste skigebied aangekondigd en de grote vraag was of Val Thorens voor de derde keer op rij met deze titel aan de haal zou gaan. Het Oostenrijkse Kitzbühel heeft ze van de troon gestoten! 

Vlak voor het begin van het nieuwe skiseizoen wordt traditiegetrouw de World Ski Awards ceremonie gehouden, waar echt alle internationale skigebieden kans kunnen maken op een van de prestigieuze awards. Een compleet juryteam is een jaar lang op pad geweest om duizenden skigebieden te testen, compleet met hotels, chalets, reisorganisaties en al het andere wat erbij hoort!

De World Ski Awards worden dit jaar pas voor de 3e keer uitgegeven, maar dat wil niet zeggen dat het zinloze titels zijn. Deze awards zijn namelijk opgezet op aandringen van de skigebieden zelf en de jury bestaat dan ook uit een grote hoeveelheid professionals uit de business. Ook de consument kan zijn stem uitbrengen en uiteindelijk worden de resultaten samengevoegd.

Categorieën

Er zijn heel wat verschillende categorieën maar de prijs waar ieder skigebied op zit te wachten is natuurlijk die van ‘s Werelds Beste Skigebied, die de vorige twee jaren naar het Franse Val Thorens is gegaan. Dit jaar hebben ze echter de trofee af moeten staan aan de Oostenrijkse concurrentie, omdat Kitzbühel dit jaar officieel de titel van ‘s Werelds Beste Skigebied mag dragen! Andere genomineerden in deze categorie waren onder andere het Zwitserse Laax, het Amerikaanse Deer Valley, Garmisch-Partenkirchen in Duitsland en zelfs Rhosa Khutor in Rusland stond op deze lijst. Uiteraard behoorde Val Thorens ook dit jaar weer tot de genomineerden, maar uiteindelijk ging de prijs toch echt naar de Oostenrijkers.

Dit zijn de winnaars van de World’s Best categorieën:

Skigebied – Kitzbühel (Oostenrijk)
Hotel – Stein Eriksen Lodge (Verenigde Staten)
Nieuwe Hotel – Nira Montana (Italië)
Chalet – Bighorn, Revelstoke (Canada)
Nieuwe Chalet – Sirocco, Verbier (Zwitserland)
Liftbedrijf – Bergbahn AG Kitzbühel (Oostenrijk)
Touroperator – Sunweb
Reisorganisatie – Leo Trippi
Skitransfer – Ski-Lifts
Bijzondere bijdrage aan wintersport: Stein Eriksen

Zoals je ziet is er ook een stukje Nederlandse trots op deze lijst te vinden! Sunweb, het van oorsprong Nederlandse bedrijf, heeft de award voor ‘s Werelds Beste Touroperator in ontvangst mogen nemen.

Landen

Naast de World’s Best awards worden er ook nog per land awards uitgegeven. Het beste skigebied van Frankrijk is bijvoorbeeld Val Thorens geworden, in Italië gaat Val Gardena met de titel aan de haal en in Zwitserland is Laax uitgeroepen tot de beste.

Op deze lijst zijn niet zo gek veel wijzigingen te vinden ten opzichte van vorig jaar. In Noord-Amerika is er helemaal niks veranderd omdat Lake Louise nog steeds de beste is van Canada en Deer Valley is wederom uitgeroepen tot het beste resort van de Verenigde Staten.

In alle landen die onder de loep zijn genomen is overigens ook nog gekeken naar het beste hotel en het beste chalet in dat land, dus er zijn behoorlijk awards weggegeven! Voor de volledige lijst met winnaars moet je even op deze link klikken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws