Nieuws - 5 mei 2020   14:14 Kitzsteinhorn gaat weer open vanaf 29 mei

Door:

Nieuws uit Oostenrijk! Daar zijn sommige lockdown maatregelen al opgeheven en de Kitzsteinhorn gaat er gretig gebruik van maken. Vanaf 29 mei gaat de gletsjer weer open! 

Vanaf midden maart staan alle skiliften in Oostenrijk stil en eigenlijk is rondom die periode heel de wereld stil komen te staan. Inmiddels neemt de coronadreiging in veruit de meeste landen flink af en voor Oostenrijk is het dan ook reden genoeg om de maatregelen te versoepelen. De Kitzsteinhorn gaat daarin mee en kan vanaf einde deze maand de activiteiten weer hervatten.

Dat betekent dat vanaf 29 mei de skiliften naar de top van de Kitzsteinhorn weer mogen draaien. Daarmee start Kaprun haar zomerseizoen en het dorp heeft al bekend gemaakt dat ze naast de liften op de Kitzsteinhorn ook de Maiskogl weer op mogen gaan starten.

Buiten de datum van 29 mei is er nog veel onduidelijk over hoe dit te werk gaat in Kaprun. Of er bijvoorbeeld limieten komen op het aantal mensen die tegelijk een lift in mogen stappen is voor nu nog niet bekend gemaakt, wellicht dat dit binnenkort duidelijk gaat worden.

Overigens zal het voor buitenlandse bezoekers nog steeds niet zomaar mogelijk zijn om naar de Kitzsteinhorn te reizen, omdat er internationaal nog steeds zware reisbeperkingen zijn. Niet iedereen kan zomaar de grens over in deze tijden en dat zal vermoedelijk ook nog wel even duren, juist omdat ieder land z’n eigen aanpak heeft tegen het coronavirus.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws