Nieuws - 15 november 2019   11:25 Kitzsteinhorn sluit skigebied wegens wind en lawinegevaar

Door:

Het is midden november en nu komen we al idiote taferelen tegen. Vandaag heeft het liftbedrijf de call gemaakt om de pistes van de Kitzsteinhorn in z’n geheel af te sluiten, het gevaar is te hoog! 

Dat de hele Kitzsteinhorn afgesloten wordt komt niet heel vaak voor, laat staan in november. Door de heftige sneeuwval piept en kraakt een heel groot deel van Oostenrijk en ook op de Kitz hebben ze er last van. Hele heftige sneeuwval gaat gepaard met hele harde wind en die combinatie zorgt op de Kitzsteinhorn voor gevaarlijke situaties.

Er was dan ook geen andere keuze dan het hele skigebied stil te leggen en de liften niet te laten draaien. De combinatie van deze harde wind, de vers gevallen sneeuw én de sneeuw die nu naar beneden komt zorgt namelijk voor verhoogd lawinegevaar en de lawinedienst kan in deze wind geen werk verzetten. Bovendien is de harde wind gevaarlijk voor een aantal skiliften en dus kan het liftbedrijf niets anders doen dan de boel helemaal plat leggen.

Hele dag

Hoe lang de sluiting gaat duren is niet bekend, maar vermoedelijk zal dit de gehele dag zo zijn. Het weer gaat in ieder geval niet veel veranderen en hoewel de Bergbahnen hebben laten weten regelmatig met updates te komen over de situatie, ziet het er niet naar uit dat er vandaag nog gewintersport kan worden op de gletsjer.

Overigens is het nog maar afwachten hoe de situatie zich de komende dagen gaat ontwikkelen. De wind die nu de Kitzsteinhorn teistert is een Südföhn die door de sneeuwstorm aan de zuidkant over de hoofdkam heen wordt geblazen en daardoor relatief warm is. Het zal dus moeten blijken wat dit voor een effect heeft op de sneeuwsituatie voor de komende weken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws