Nieuws - 28 maart 2018   17:34 Kjeld Nuis klokt 93 km/h en is nu de snelste man ooit op ijs

Door:

93 kilometer per uur is normaal gesproken al snel te noemen en al helemaal als je dan ook nog eens op ijzers van 1.1 millimeter dik staat, maar Kjeld Nuis flikt het gewoon!

Drieennegentig kilometer per uur!? Allemachtig zeg, we hebben al moeite om niet als Bambi over het ijs te gaan wanneer er een stel schaatsen bij ons onder worden gebonden, laat staan dat we een goede snelheid weten neer te zetten. Maar bijna honderd kilometer per uur?!

Kjeld NuisFoto: Marcel van Hoorn – Red Bull Content Pool

Dat doen we Kjeld Nuis in de verste verte niet na en met ons nog vele anderen want Kjeld Nuis is vanaf vandaag de snelste man ooit op ijs en dit hele spektakel vond plaats in Luleå, Zweden. Nuis: “Dit voelt echt fantastisch! Het voelt heel gek, het was heel spannend, maar het was ook vooral mega vet. Ik vloog echt over dat ijs en ik ben gewoon ruim 50% harder gegaan dan tijdens mijn snelste race ooit. Te bizar!”

Kjeld NuisFoto: Marcel van Hoorn – Red Bull Content Pool

Aan support overigens geen gebrek, aangezien Kjeld Nuis een prima team om zich heen had gekregen. Zo heeft Erben Wennemars zijn expertise ingezet om mee te helpen in dit project, ontwierp Ronald van den Ing speciale ijzers voor Kjeld Nuis die goed overweg kunnen met natuurijs en dergelijke snelheden en zat de vijfentwintig jarige Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky achter het stuur van de auto die een speciaal ontworpen aeroshield trok zodat Kjeld Nuis uit de wind zou worden gehouden.

Kjeld NuisFoto: Marcel van Hoorn – Red Bull Content Pool

Uiteindelijk wist Kjeld Nuis dus op een afstand van 1500 meter (zijn afstand) en op ijzers van 1.1 millimeter dus de snelheid van 93 km/h te halen en daarmee is hij de snelste man ooit op ijs. Om je een beetje een idee te geven. Een ‘normale’ schaatser gaat rond de 60 km/h, dan is dit dus wel écht een bizarre snelheid. Gefeliciteerd Kjeld! Bekijk de beelden van de recordpoging hieronder:

Bron:

Foto: Marcel van Hoorn - Red Bull Content Pool

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws