Nieuws - 20 maart 2022   11:30 Kjeld Nuis verbetert eigen wereld record en is ‘snelste schaatser ter wereld’ met 103 km/h

Door:

103 kilometer per uur op schaatsen, Kjeld Nuis heeft het in Noorwegen weten te flikken en daarmee is hij de snelste man ter wereld op schaatsen.

We snappen het wanneer je denkt ‘jeetje jullie zijn laat, dit nieuws is al drie dagen oud en Kjeld Nuis is alweer aan het trainen voor z’n volgende record’ en daar hebben jullie gelijk in, maar om het even van onze kant te verduidelijken: we zaten te wachten op de video van Red Bull. Want we konden het ons niet voorstellen dat ze er geen hebben gemaakt, maar eeh… Dat duurt nogal.

Het is ondertussen inderdaad al een paar dagen en nu hebben we maar de beelden van de Telegraaf erbij gepakt. En dat is niet omdat we zo begaan zijn met de Telegraaf.

Maar goed, maakt niet uit verder, de beelden van Red Bull komen vast en zeker nog wel een keer boven water. Dan door naar de held Kjeld Nuis. Nuis vond waarschijnlijk dat, na de gouden plak tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing, z’n seizoen nog niet vol genoeg zat met hoogtepunten en dus moest daar nog even iets aan toegevoegd worden. Of hij voelde zich gewoon dermate lekker in z’n vel zitten dat Kjeld Nuis dacht: “die 93 km/h van een aantal jaar geleden? Laten we de boel maar eens aanzwengelen want m’n benen voelen goed dus wellicht kan ik een nieuw record neerzetten!”

Het is allemaal gissen en eigenlijk boeit het ook niet wat de reden was, maar dat Kjeld Nuis hard gaat op schaatsen is een feit. En het belangrijkste feitje staat ook genoteerd: Snelste man ter wereld op schaatsen met 103 km/h.

We vonden 93 km/h al snel, maar Kjeld had het gevoel dat er meer inzat. Veel meer overigens, want je record met tien (!) kilometer per uur verbreken is echt bizar te noemen. Dit alles vond plaats op Noors ijs in Savalen waar Nuis elke keer een run van twee kilometer aflegde. Voor ‘m reed een Dakar Rally auto die weer op zijn beurt een speciaal ontworpen windscherm trok, waardoor Kjeld Nuis uit de wind gereden werd. Meer informatie en dergelijke zie je hieronder, later gaan we waarschijnlijk dieper in op deze leipe actie van Nuis!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws