Nieuws - 9 oktober 2019   10:59 Klein vliegtuigje kopt skilift in Italië

Door:

In een klein Italiaans skigebied hebben ze vlak voor de start van het seizoen nog even een pens met extra werk gekregen. Een vliegtuigje is daar in de liftkabel gevlogen! 

Het ging mis in Prato Valentino en hier gaan ze absoluut last van krijgen, aangezien het skigebiedje behoorlijk afhankelijk is van deze skilift. De oude tweezits stoeltjeslift is namelijk samen met een sleepliftje de enige manier om de in totaal 9km pistes te bereiken, dus er is werk aan de winkel.

Door nog onduidelijke redenen knalde het vliegtuigje tegen de liftkabel aan en daar bleef het gevaarte op z’n kop in hangen. Tijdens het ongeluk was de skilift niet in gebruik, in het vliegtuigje waren twee personen aanwezig.

Reddingsactie

Één van deze personen wist zichzelf uit het vliegtuigje te bevrijden zonder kleerscheuren, terwijl de tweede persoon toch echt veel meer moeite moest doen om weer veilig op de grond terecht te komen. Hij zat namelijk volledig vast en de reddingsdienst moest er aan te pas komen.

Prato Valentino

Na een korte reddingsactie stond ook hij weer met twee benen op de grond en beide inzittenden kunnen het voorval in ieder geval navertellen. De piloot heeft overigens wel verwondingen opgelopen en is daarom naar het lokale ziekenhuis gebracht, maar hij maakt het verder goed. Het vliegtuigje is aardig afgeschreven en de precieze schade aan de liftkabel moet ook nog worden vastgesteld, maar dat er schade is staat in ieder geval wel vast.

Wanneer blijkt dat de liftkabel vervangen moet worden is het nog maar de vraag of dit gebied de kosten daarvoor kan dragen. Prato Valentino is erg klein en hier komen tijdens de wintermaanden doorgaans alleen wat locals, dus grote zakken geld voor zo’n investering hebben ze niet klaar liggen. De lift zelf is ook aardig op leeftijd, dus de vraag is of dit überhaupt nog te repareren valt.

 

Foto’s: Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico – CNSAS

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws