Nieuws - 11 januari 2019   10:00 Korte adempauze in Oostenrijk, drukke dag voor lawinedienst

Door:

Vandaag heeft Oostenrijk even een soort van adempauze voordat de volgende sneeuwlading komt. Het gaat een drukke dag worden voor de lawinedienst! 

Zondag en maandag gaat de sneeuw weer als een idioot naar beneden komen, waardoor vandaag in vrijwel heel Oostenrijk heel veel geknal gehoord kan worden. Doordat het weer vandaag een stuk rustiger is, kan de lawinedienst beginnen met het uitvoeren van helikoptervluchten om potentiële lawines op te sporen en deze preventief in gang te zetten.

Het Oostenrijkse leger helpt deze dagen mee om de lawines zo snel mogelijk op te sporen en de risico’s voor bewoners en toeristen zoveel mogelijk te kunnen verminderen. Ook de bomen hebben het zwaar, waardoor de hoogspanningskabels goed in de gaten gehouden worden en waar nodig worden de bomen ook vrijgemaakt door er met helikopters dicht langs te vliegen.

Verder betekent het ook dat de dorpen die volledig afgesloten zijn van de buitenwereld vandaag in ieder geval bevoorraad kunnen worden. Of ze weer bereikbaar gaan worden is nog maar de vraag, aangezien de sneeuw op zondag onverminderd terug komt. Voor 2 dagen zoveel werk verzetten is niet overal even nuttig, waardoor er soms gekozen wordt om te wachten totdat de sneeuwval écht een beetje minder is geworden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws