Nieuws - 13 februari 2018   19:42 Koudste Zwitserse nacht in tijden gemeten

Door:

Zwitserland heeft een lekker nachtje achter de rug! In de nacht van maandag op dinsdag zijn de temperaturen namelijk flink gekelderd. De koudste nacht van het seizoen tot dusver is een feit! 

Wanneer is het té koud in de bergen? Voor de een is dat al wanneer het een paar graden vriest terwijl er gelukkig ook nog berggeiten zijn die past stoppen met skiën als de diesel in de auto bevriest en ze dus nergens meer naar toe kunnen. In Zwitserland zaten ze daar afgelopen nacht dus aardig dicht bij in de buurt aangezien het de koudste nacht tot dusver was in het land.

Alp Hintergräppelen staat al bekend als het ‘Zwitserse Siberië’ en die eer hebben ze aardig hoog weten te houden! Afgelopen nacht zakte het kwik namelijk tot een ijskoude -27,2 graden en dat was gemeten om 7.40 uur ‘s ochtends, vlak voordat de zon op kwam in het Zwitserse gebied. Oftewel, het is cold as balls in Zwitserland op het moment!

Andere flink koude temperaturen waren te meten in Samedan (-25,2 graden), Courtelary (-17 graden) en zelfs in de stad Luzern (-7,1 graden). IJskoud! Oveirgens is dit nog niet het absolute record voor Zwitserland, die staat overigens wel op naam van hetzelfde gebied. In 1987 werd er namelijk een temperatuur van -41,8 graden gemeten in een januari nacht en daarvoor is het dus nog niet koud genoeg geweest.

Overigens blijft de ijskoude vrieskou nog wel even hangen in de Alpen, waarbij vooral Zwitserland rekening moet houden met arctische temperaturen. Dik aankleden en lekker het zonnetje opzoeken. Ben je binnen no-time warm wanneer je ook nog eens van de pistes gaat rammen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws