Nieuws - 6 februari 2019   16:31 Kyle Croxall grijpt Red Bull Crashed Ice overwinning in Jyväskylä

Door:

Waar Cameron Naasz letterlijk en figuurlijk onderuit ging, daar deed Kyle Croxall goede zaken bij de tweede stop van Red Bull Crashed Ice!

En de opluchting bij Kyle Croxall was er eentje van niveau en dat is niet zo gek wanneer je weet dat hij vorig jaar nog een DSQ achter z’n naam kreeg. Toen wist de Canadees het ook tot de finale te crossen, maar daar aangekomen kreeg hij het aan de stok met Marco Dallago en dat resulteerde dus in een negatief resultaat.

Mannen

Dat was deze editie van Red Bull Crashed Ice wel anders, ook al moest er alsnog wel gewerkt worden voor die overwinning! Met Luca Dallago, Mirko Lahti én z’n broer Scott Croxall was het allerminst zeker dat de Canadees er met de hoogst aantal punten vandoor zou gaan, maar toch is het gebeurd.

In de finale zou het Scott Croxall zijn die vanaf het begin de leiding nam, maar na een val werd hij teruggegooid naar de plek buiten het podium. Het waren natuurlijk Mirko Lahti en Kyle Croxall die er bovenop zaten en zo zou het laatstgenoemde zijn die als eerste over de streep kwam van het lange parcours in Finland!

Red Bull Crashed IceRed Bull Crashed Ice

Grote afwezige van dit verhaal was natuurlijk Cameron Naasz, de man die voorafgaand aan de wedstrijd op de eerste plaats in het algemeen klassement stond én ook nog eens de snelste tijd liet noteren bij de kwalificatie. Maar goed, natuurijs is sketchy en dat bleek nog maar eens want de Amerikaan ging onderuit en werd al gauw uit de wedstrijd geknikkerd. Weinig punten en een deuk in z’n ego waren het gevolg, waardoor de wedstrijd van volgende week in Boston een belangrijke gaat worden.

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen

Bij de vrouwen was het de vorige keer in Yokohama Amanda Trunzo die er met de hoofdprijs vandoor zou gaan en dat was dit keer… Wederom het geval! De finale zou overigens tussen dezelfde vier gaan als in Japan, enige verandering zou Anaïs Morand uit Zwitserland zijn. En die verandering bracht aardig wat teweeg aangezien Morand de snelste van de kwalificatie was én tijdens de finalerace ook nog eens de tweede plek op zou eisen!

Red Bull Crashed IceRed Bull Crashed Ice

Daardoor moesten Jacqueline Légère en Myriam Trépanier het uitvechten voor de derde plaats en trok Trépanier aan het langste end. Daarmee was het podium compleet en kon er met champagne gespoten worden!

Red Bull Crashed Ice

Highlightsedit

Uiteraard werd alles ook op de gevoelige plaat vastgelegd, dus wie zouden wij zijn om die niet te sharen? Bekijk ‘m dus snel hieronder:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws