Nieuws - 14 november 2020   11:00 Update – Bevestigd: ‘Oostenrijkse overheid kondigt keiharde lockdown af’

Door:

Waar we hier in Nederland voorzichtig een beetje positief kunnen zijn, is de situatie in Oostenrijk anders. Volgens veel Oostenrijkse media gaat er een keiharde lockdown komen! Update 

De coronamaatregelen zijn al behoorlijk streng in het Alpenland, met onder andere een avondklok, gesloten horeca en gesloten skigebieden. Toch blijkt dit nog niet genoeg te zijn aangezien Oostenrijk een nieuw record heeft weten te vestigen met het aantal besmettingen, ze hebben meer dan 10.000 besmettingen gemeld in 24 uur tijd op een bevolking van 8,8 miljoen. Geen hele beste stand dus. Oftewel: Oostenrijk schroeft de duimklemmen aan.

Later vandaag zou het in een persconferentie officieel moeten gaan worden, maar net als in Nederland lekt de informatie vrij snel naar buiten waardoor het gros van de maatregelen al ‘bekend’ zijn.

Volgens de laatste geruchten gaat Oostenrijk vanaf dinsdag in een keiharde lockdown. Alle niet-essentiële winkels moeten sluiten, alleen supermarkten en apotheken mogen nog open blijven. De regels van de avondklok, die stellen dat je niet zomaar naar buiten mag, zouden voor de hele dag gaan gelden en men mag alleen naar buiten voor een bezoek aan de supermarkt of een apotheek.

Belangrijkste reden is dat het ‘handelsverkeer’ de afgelopen tijd veel te groot bleek te zijn, oftewe men ging veel te veel shoppen en was gewoon buiten en bij elkaar. Hierdoor zijn de besmettingen flink toegenomen en dat is voor de Oostenrijkers geen goed nieuws, ze hebben namelijk hoop dat het land met de kerstvakantie weer toeristen kan gaan ontvangen. De kans dat dit mogelijk gaat zijn lijkt steeds kleiner te worden, deze maatregelen zijn onderdeel van de laatste kans om dit mogelijk te maken en het lijkt erop dat de Oostenrijkse overheid de bevolking hier ook op wil aanspreken, voordat de hele winter als verloren beschouwd moet worden.

Update 17.30 uur

Zojuist is de lockdown aangekondigd door de Oostenrijkse Bondskanselier. De komende drie weken gelden de regels voor de avondklok de gehele dag en mogen alleen ‘essentiële’ bedrijven open blijven, al het andere zal moeten sluiten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws