Nieuws - 6 december 2018   16:22 LAAX krijgt als eerste skigebied 5G dekking

Door:

De kans dat je telefoon ermee overweg kan is bijzonder klein, maar dat laat ze in LAAX absoluut niet tegen zitten. Het Zwitserse gebied mag zich, als we Sunrise mogen geloven, het eerste skigebied met 5G dekking noemen! 

5G? Jawel! Het is logischerwijs de opvolger van het 4G netwerk waar je smartphone nu verbinding mee maakt en die uitrol is ineens in een stroomversnelling geraakt. De telefoons zijn vrijwel niet te krijgen, maar Sunrise, een Zwitserse operator van mobiele netwerken, heeft daar niet echt een boodschap aan. Het telecom bedrijf is bezig met het installeren van het netwerk en deze winter gaat het hele zaakje nog live.

Zo’n 5G verbinding heeft uiteraard de nodige voordelen en de grootste daarvan, waar je als normale consument ook daadwerkelijk iets van gaat merken, is de snelheid. De 5G verbinding die in LAAX gebruikt zal worden heeft een theoretische snelheid die boven de 1Gbps uitkomt, wat neerkomt op effectieve downloadsnelheden boven de 128 MB per seconde. Dat is sneller dan een gemiddelde internetverbinding ergens thuis.

Sunrise heeft samengewerkt met Swisscom om dit hele zaakje in gang te zetten en de 5G dekking kan gegarandeerd worden in het gebied rondom het rocksresort, evenals bovenop Crap Sogn Gion, waar het welbekende snowpark van LAAX gevonden kan worden. Het liftgebouw op deze locatie is eerder dit jaar al opnieuw geopend met een flink aantal renovaties en dat is meteen een van de redenen voor de 5G verbinding. In het gebouw zit nu namelijk een compleet businesscenter genaamd The Bridge, die je dus kan vinden in het Galaaxy gebouw.

The Bridge is voorzien van meerdere hightech werkplekken en een presentatie ruimte waar ongeveer 50 mensen in passen. LAAX zet daarmee in op een nieuwe functie van het gebouw en wil een nieuwe doelgroep aanboren. “The Bridge heeft voorzieningen voor vooruitstrevende entrepeneurs, innovators, startups en tech-heads om tot een next level te komen. Of je nu komt om het volgende ‘million dollar idea’ uit te werken met je team, een plek vol met inspiratie zoekt, of simpelweg wilt relaxen, je kan als lid meeting ruimtes boeken, de bioscoop, de chill-out lounge of een van de werkplekken reserveren.”

De 5G verbinding moet het mogelijk maken om snel internet te garanderen op deze locatie, ook al zit je boven de 2.500 meter hoogte op een berg te werken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws