Nieuws - 16 augustus 2019   13:49 LAAX OPEN maakt datum voor 2020 editie bekend

Door:

Ja hoor, it’s back! Een winterseizoen is niet compleet zonder LAAX OPEN en ook dit jaar hoef je niet zonder te zitten. Het Zwitserse skigebied heeft vandaag de datum bekend gemaakt voor de 2020 editie! 

Het grootste snowboardfestival van Europa keert weer terug! Eigenlijk is LAAX OPEN ieder jaar wel weer een zekerheidje, maar toch is het wel fijn om nog even die bevestiging te krijgen, toch? Terwijl je waarschijnlijk met je kop nog half in de zomerstand zit is LAAX al druk bezig met alle planning voor de aankomende winter. Dus, heb je je agenda klaar liggen?

Datum

Omcirkel dan 17 en 18 januari 2020 heel dik in je agenda, op die twee dagen gaan namelijk de finales van LAAX OPEN verreden worden! Uiteraard staan de dagen daarvoor in het teken van alle trainingen, kwalificaties en de halve finales.

Zoals altijd is LAAX OPEN ook dit jaar weer een rasechte volledig open competitie, waardoor iedereen zich in kan schrijven en kan meedingen naar de prijzenpot. Maar ja, zoals je de afgelopen jaren hebt kunnen zien ligt het niveau wel écht ziek hoog. Een aantal pro-riders krijgt namelijk een invite waarmee ze direct naar de halve finales kunnen gaan en aangezien de prijzenpot op een kleine CHF250.000,- staat, is er ook zeker wel iets om voor te strijden.

Info & Planning

Hoe laat de wedstrijden precies verreden gaan worden is nog niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk gaat de Halfpipe contest weer in de avond verreden worden. Ook is LAAX OPEN dit jaar wederom een FIS World Cup waar weer de nodige punten verdiend kunnen worden, als het prijzengeld niet genoeg motivatie zou zijn.

Uiteraard is er dit jaar ook weer een livestream aanwezig tijdens het event, maar de exacte planning van de zendtijden zal op een later moment bekend gemaakt gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws