Nieuws - 28 februari 2018   17:04 Land Rover komt met outdoor smartphone ‘Explorer’

Door:

Land Rovers zijn gemaakt om door de bossen en dergelijke heen te jagen, toch? Samen met Bullit Group komt Land Rover nu met een smartphone die daar perfect bij aan zou moeten sluiten, mét oversized accu! 

Allemaal leuk hoor, die smartphones tegenwoordig met allerlei navigatie apps en dergelijke waar je misschien best mee uit de voeten kan wanneer je ergens in de middle of nowhere zit, maar ze hebben allemaal dezelfde issues. De accu’s zijn veel te klein én die apparaten gaan binnen no-time kapot als ze een keertje vallen. En ja, als je dan een keertje buiten bezig bent dan kan je telefoon een keer vallen of water tegen komen!

Land Rover doet natuurlijk met z’n auto’s al flink zijn best om de outdoor lifestyle mogelijk te maken en daarom presenteren ze de Land Rover Explore, een smartphone die dezelfde lifestyle mogelijk zou moeten maken.

Grote accu

De killer features van deze smartphone zit ‘m in een paar dingen, maar het eerste wat opvalt wanneer we naar de Explore kijken is de accu. Er zit een 4000mAh accu in en voor wie dit niet zoveel zegt, dit is vele malen meer dan een gemiddelde smartphone! Volgens Land Rover moet je met deze accu ongeveer 2 dagen vooruit kunnen zonder te moeten laden, dus als je ergens gestrand bent of iets dergelijks heb je in ieder geval nog een functionerende telefoon.

Land Rover Explore

Daarnaast moet hij dagelijks outdoor gebruik prima kunnen doorstaan vanwege de bouw van de Explore. De telefoon kan een val van 1,8 meter hoogte meer dan prima aan en vanaf de fabriek zit er al een screen protector op. De Explore heeft ook nog eens een IP68 rating gekregen, wat betekent dat de telefoon stof- en waterdicht is. Ook kan de smartphone tegen zout water, dus je hoeft hier nergens meer bang voor te zijn. Extreme temperaturen, grote temperatuurswisselingen n een hoge luchtvochtigheid zijn allemaal geen probleem.

Kaarten software

Maar goed, een stevige telefoon die gemaakt is voor extreme omstandigheden is op zich niet heel bijzonder. Wat moet de Land Rover Explore dan toch anders maken dan de concurrentie? Dat zit ‘m vooral in de software die speciaal voor deze telefoon is ontwikkeld. Die software is vooral gespitst op het navigeren in gebieden waar iets als Google Maps je allang in de steek zou laten! ViewRanger, zoals de software heet, geeft je de mogelijkheid om allerlei verschillende soorten kaarten in te laden en bij aankoop krijg je een voucher voor een off-road kaart. Die ViewRanger kan vervogens samen met de camera een Augmented Reality ervaring neerzetten, door bijvoorbeeld op het scherm te laten zien hoe de bergtoppen heten die je op dat moment in beeld hebt.

Land Rover Explore

Ook zit er een kompas in de telefoon en samen met de gedetailleerde kaarten moet de Land Rover Explore het een stuk makkelijker maken om waar dan ook te navigeren. Of het nu met de auto, fiets of lopend is, met de downloadbare kaarten kan je live zien waar je bent én waar je heen moet, terwijl je wel de juiste kaarten met alle benodigde details kan zien.

Verder zijn er ook aan de kleinere details gedacht. Zo is het 5” scherm zó ontwikkeld dat je minder last hebt van zonreflecties en het touchscreen moet ook nog eens een stuk beter werken dan die van de concurrentie wanneer je handschoenen gebruikt of wanneer je natte vingers hebt óf een nat scherm hebt. Ook is er een optie voor twee simkaarten, zodat je in noodsituaties nog zou kunnen switchen naar een andere provider mocht het signaal van een de providers slechter zijn.

Accessoires

Verder brengen Land Rover en Bullit ook nog een reeks accessoires uit voor deze telefoon, die de functionaliteiten weer verder brengen. Er zijn drie pakketten: een losse Battery Pack, een Bike Pack voor je fiets en een Adventure Pack voor de échte avonturier. Die Battery Pack bestaat uit een case met nog eens 4370mAh aan accuduur, waardoor je dus nog een dag of twee langer door zou kunnen gaan. De Bike Pack bestaat uit een mount voor op zowel je stuur als je frame zodat je de telefoon onderweg kan gebruiken en in elke mogelijke hoek kan zetten.

Land Rover

De Adventure Pack bestaat uit een case met 3600mAh aan extra accucapaciteit, maar ook nog eens een grote extra GPS antenne voor vergrote betrouwbaarheid van je GPS signaal, zodat je in de bush bush niet ineens je locatie kwijt bent! Ook deze case is IP68 gecertificeerd en kan een val van 1,8 meter overleven, net als de smartphone zelf.

Specs

Dit hele zaakje draait op Android Nougat met een geplande update naar Android Oreo. Onder de motorkap van deze landrover ligt een 2,6GHz deca-core MTK Helio X27 chipset, 64GB aan opslag dat verder uit te breiden is met een microSD kaartje, een 8MP selfie camera en een 16MP camera op de achterkant. Zoals gezegd verloopt de bediening via een 5″ scherm die is voorzien van Gorilla Glas 5, een bijzonder sterke glassoort die breuken moet voorkomen.

Land Rover Explore

Standaard is de telefoon gevuld met het Outdoor Dashboard, waar de bovenstaande applicaties op gevonden kunnen worden. Vanaf april 2018 is de telefoon beschikbaar met een verkoopprijs van €649,- en je kan alvast een pre-order plaatsen via www.landroverexplore.com!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws