Nieuws - 23 november 2019   10:38 Lawine beschadigd gondel in Kals, 2 miljoen schade

Door:

Dat de bizarre sneeuwval z’n sporen achterlaat is geen geheim meer. In Kals am Grossglockner is de schade groot, een liftpaal is zwaar beschadigd geraakt! 

Door zware sneeuwval in het gebied is de boel gaan schuiven en daardoor is er nu een gondel zwaar beschadigd geraakt. De lawine kwam naar beneden bij het gebied pal onder de tweede sectie van de Kals gondellift en klapte daarbij vol tegen de liftpaal aan. Die paal staat daardoor inmiddels volledig scheef en de gondel is daardoor volledig buiten gebruik.

De vermoedelijke schade ligt rond de 2 miljoen euro en één ding is duidelijk: deze lift gaat de opening van het skigebied niet redden. Deze staat gepland voor 6 december en het is nog afwachten wanneer de boel überhaupt gerepareerd kan worden, laat staan wanneer de lift draait.

Voordat ze kunnen beginnen moet namelijk de fundering van de liftpaal gerepareerd worden en de vraag is of dat gaat lukken midden in de winterperiode. De locals hebben zelf de hoop uitgesproken dat de lift voor de kerstdagen weer operationeel kan zijn, maar dat hangt volledig af van het aankomende onderzoek en de exacte schadepost.

Overigens betekent het voorlopig sluiten van deze lift niet dat er grote problemen gaan zijn in het gebied. Alle afdalingen en liftstations zijn namelijk bereikbaar via andere skiliften, zodat Kals in ieder geval gewoon kan blijven draaien tijdens de eerste weken.

 

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws