Nieuws - 30 januari 2021   10:59 Lawine beschadigt skilift in Méribel, man gered in Tignes

Door:

De situatie in Frankrijk is er nog niet beter op geworden. Er gaan spontane lawines af en eentje heeft zelfs een stoeltjeslift beschadigd!

In Méribel-Mottaret, onderdeel van het grootste skigebied Les 3 Vallees, is een spontane lawine naar beneden komen rollen die voor flinke schade heeft gezorgd. De sneeuwmassa kwam los en knalde vol tegen de Châtelet stoeltjeslift aan. Deze lift staat naast het snowpark van Méribel en de pistechefs van het Franse dorp spreken van een flinke schadepost.

Wat de exacte gevolgen zijn zal nog moeten blijken, maar wanneer je naar de foto’s kijkt zie je een gigantisch sneeuwpak liggen, bijna ter hoogte van het dak van het liftstation. Pas nadat de boel uitgegraven kan worden, zullen ze de exacte schade kunnen bepalen. In heel de omgeving zal vandaag hard gewerkt worden aan het preventief af laten gaan van lawines, in de hoop de boel weer veilig te krijgen. Tot die tijd blijft het advies heel duidelijk: ga niet de bergen in!

Tignes

Ook in Tignes is een grote lawine af gegaan en daar is zelfs te spreken van een klein wonder. Een lawine van 200 meter breed en 600 meter lang denderde daar naar beneden in de Tovière sector. Kort na de lawine werd er al even kort gezocht, maar later op de avond keerde de lawinedienst toch terug naar de locatie van de lawine omdat er een roep om hulp gehoord was.

Uiteindelijk troffen ze een 35-jarige local aan, die wonder boven wonder alleen een beetje bevriezing bij z’n oor had, verder was de man ongedeerd. De woordvoerder van Tignes spreekt dan ook van een wonder, aangezien dergelijke berichten vrijwel nooit voorkomen.

 

Foto’s: MERIBEL SEASONAIRES

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws