Nieuws - 9 januari 2019   19:33 Lawine doodt skiër in St. Anton, drie levenden gered

Door:

Een skiër is vandaag overleden buiten de pistes in het Oostenrijkse St. Anton, terwijl drie anderen er beter vanaf kwamen. Zij konden nog op tijd gered worden! 

De situatie blijft gevaarlijk en ook in St. Anton, in het meest westelijke gedeelte van Oostenrijk (Vorarlberg) is het met hele dikke vlokken naar beneden gekomen! En hoe aanlokkelijk al die verse sneeuw ook is, het is nog steeds behoorlijk gevaarlijk te noemen in de Oostenrijkse Alpen.

Een groep van vier skiërs was vandaag aan het einde van de middag aan het skiën buiten de piste om een beetje van die poedersneeuw mee te kunnen pakken, maar dat is verkeerd afgelopen. Ze werden gegrepen door een lawine en vier skiërs werden begraven onder de sneeuw.

Gelukkig kon de reddingsdienst drie skiërs nog op tijd onder de sneeuwmassa vandaan halen, maar voor één van hen was het te laat. Hij overleed ter plekke door de lawine.

Onduidelijkheid

Over dit ongeval is op het moment nog zeer weinig bekend, mede omdat de reddingsdiensten nog steeds op de locatie bezig zijn om te zoeken naar mogelijke andere slachtoffers. Er is dan ook nog veel onduidelijk en waarschijnlijk zal pas later meer bekend gemaakt worden over de identiteit, oorzaak en toedracht van het ongeval. De autoriteiten willen eerst 100% zeker zijn dat de boel verder veilig is en dat er niet nog meer slachtoffers kunnen vallen.

Update 20:08

Het blijkt om een 16-jarige jongen te gaan die samen met zijn vader, moeder en broer aan het skiën was in St. Anton.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws