Nieuws - 17 oktober 2016   16:45 Lawine in Hintertux claimt leven van 25-jarige skiër

Door:

Gisteren werd er ineens groot alarm geslagen in het Oostenrijkse Hintertux en het blijkt om een serieus lawineongeval te gaan. Twee skiërs werden gegrepen door de sneeuwmassa en één van de skiërs heeft het ongeval niet overleefd. 

Rond de klok van 2 uur kwam de lawine naar beneden op de Hintertuxer Gletsjer, waar op dat moment twee skiërs buiten de pistes aan het touren waren. Ze stonden op een noordelijke helling die bijzonder steil was toen een sneeuwrichel naar beneden kwam. De lawine trok vervolgens beide skiërs mee.

De reddingsdiensten waren snel ter plaatse en één van de slachtoffers, een 44-jarige man, was zeer snel uitgegraven omdat hij niet volledig bedolven was. Deze man is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht waar zijn situatie gestabiliseerd is en hij is in ieder geval buiten levensgevaar. De zoektocht naar het andere slachtoffer heeft uren geduurd aangezien de 25-jarige man diep begraven was en pas laat in de middag werd zijn lichaam aangetroffen door speurhonden.

Dit lawineongeval is het serieuze incident van het seizoen en komt net na een periode van sneeuwval in Oostenrijk. De gletsjergebieden hebben aardig wat sneeuw gekregen waardoor lokaal het lawinegevaar ook weer flink groter is geworden en in sommige gebieden geldt op dit moment zelfs lawinecijfer 3! De reddingsdiensten hameren er dan ook op dat voorzichtigheid absoluut nodig blijft, ook in deze tijd van het jaar.

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws