Nieuws - 19 februari 2019   14:11 Lawine over de piste: Vier man verdacht van ‘nalatigheid’

Door:

Begin januari schreven we al over een lawine die over de piste in Neukirchen kwam rollen en nu is het eerste onderzoek gepubliceerd. Het resultaat? Vier mensen die mogelijk vervolgd gaan worden! 

Een lawine die over een geopende piste komt rollen, dat zijn zaken die eigenlijk nooit voor mogen komen. Een piste mag pas open als de situatie veilig is en zodra er een lawine overheen komt rollen, kan het niet anders dat er een aardig onderzoek plaats gaat vinden. Dat is dan ook precies het geval in het Oostenrijkse Neukirchen, waar begin januari vier tieners begraven werden onder een lawine die over de piste kwam rollen.

De politie is uiteraard direct begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van dat ongeval en de eerste conclusies zijn alles behalve mals. Vier medewerkers in het gebied hangt mogelijk een vervolging boven het hoofd. Het gaat om drie medewerkers van de lokale lawinedienst en één medewerker van het liftbedrijf.

Het onderzoek stelt dat deze vier mensen nalatig zijn geweest en dat het lawineongeval toegeschreven kan worden aan het gebrek aan handelingen van die personen.

Mogelijke rechtszaak

Op dit moment is alleen nog maar het resultaat van het onderzoek gepresenteerd en is er nog geen formele aanklacht gedaan. Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie zal daar nog een beslissing over moeten nemen en daar hebben ze ongeveer twee weken de tijd voor. Het viertal zelf heeft nog geen reactie gegeven op het resultaat van het onderzoek.

Wat ze het meeste kwalijk wordt genomen is dat de blauwe piste, waar deze lawine overheen is komen rollen, niet lang voor het ongeval nog vrijgegeven is door de lawinedienst en het liftbedrijf. Een groep van zeven stond ten tijde van het ongeluk even te wachten op twee laatkomers toen de sneeuwmassa naar beneden kwam. Vier tieners werden meegesleurd en kwamen onder de sneeuw terecht en nog eens drie anderen werden van een brug af gegooid en kwamen in een rivier terecht. Niemand liep zware verwondingen op.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws