Nieuws - 12 december 2018   15:20 Lawine rolt over de piste in Hochfügen

Door:

Wat is er aan de hand daar in Oostenrijk? Hochfügen haalt wederom het nieuws en deze keer met een lawine. De sneeuwmassa kwam over een blauwe piste rollen! 

Vanochtend rond 10 uur kwam de lawine naar beneden rollen over de piste 11a, net onder het bergstation van de Waidoffen stoeltjeslift. Zes skiërs zouden deze lawine hebben getriggerd, die vervolgens voor een deel over de piste kwam rollen.

Meerdere wintersporters raakten bedolven onder de sneeuw. Door het snelle handelen van omstanders en de reddingsdienst konden in totaal drie man onder de sneeuwmassa vandaan gehaald worden.

Van de drie begraven winterporters was er één volledig begraven onder de sneeuw en twee slechts gedeeltelijk. Alle drie konden ze op tijd bevrijd worden en ze zijn naar het ziekenhuis gevlogen, waar ze volgens de officiële berichtgeving buiten levensgevaar zijn.

Een omstander die het voorval zag gebeuren en in actie wilde komen om te helpen kwam hard ten val in het lawinegebied en moest tevens naar het ziekenhuis gebracht worden.

Gesloten

Ten tijde van het ongeluk was piste 11a gesloten vanwege het verhoogde lawinegevaar en de wintersporters hebben dan ook waarschijnlijk de waarschuwingen genegeerd. Een onderzoek naar het ongeval is nog in gang en daarbij zal ook worden gekeken naar de exacte rol van deze wintersporters in het veroorzaken van de lawine.

Derde voorval

Het skigebied van Hochfügen staat er in ieder geval mooi op, aangezien dit het derde nieuwsbericht is in zeer korte tijd. Eerder kwam Hochfügen in het nieuws vanwege het afgebrande liftstation, later kwam daar ook nog het bericht van de vastgelopen skiliften in Hochzillertal bij.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws