Nieuws - 7 april 2019   10:54 Lawine rolt over de piste in Oostenrijkse Mellau

Door:

In het gebied Mellau-Damüls is gisteren een lawine naar beneden gekomen. En niet zomaar een lawine, de sneeuwmassa is over een piste gegaan! 

De melding van deze lawine kwam op zaterdag aan het einde van de middag binnen rond de klok van kwart voor vijf. Een van de medewerkers in het gebied was bezig met een laatste controle nadat de pistes en liften gesloten waren en vervolgens zag hij de verse restanten van een lawine.

Uiteraard schakelde de medewerker gelijk de autoriteiten in die begonnen met een zoekactie om te bepalen of er mogelijk iemand onder de sneeuw lag, aangezien de lawine over een deel van piste 33 was gegaan. Hoewel er nog niks bekend was over mogelijke slachtoffers wilden ze het zekere voor het onzekere nemen.

Zoektocht

Na ongeveer 45 minuten zoeken met een lawinehond, twee helikopters en een grote groep medewerkers werd de zoektocht gestaakt en geconcludeerd dat niemand onder de sneeuwmassa terecht was gekomen.

Hoe deze lawine los is gekomen en of er iemand in gevaar is geweest is niet bekend. De eerste voorzichtige berichten stellen dat de lawine naar beneden is gekomen nadat het gebied gesloten was en dat er geen gevaar is geweest voor de wintersporters op de piste, al blijft het zorgwekkend dat een lawine ongemerkt over een piste kan komen rollen. Was dit een paar uur eerder gebeurd, dan was het een hele andere situatie geweest.

Onderzoek

Ondertussen wordt er door de Alpinepolitie en de lawinedienst een uitvoerig onderzoek uitgevoerd om te bepalen wat de oorzaak is van deze lawine en of de lokale medewerkers nalatig zijn geweest.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws