Nieuws - 1 januari 2022   19:16 Lawine rolt over een piste in Silvretta Montafon

Door:

Eigenlijk hoort het nooit voor te komen, maar toch was het raak in het Oostenrijkse Vorarlberg. Een lawine rolde over een piste in Silvretta Montafon! 

Donderdag ging het al mis, toen na de sneeuwval in Oostenrijk het skigebied Silvretta Montafon opgeschrikt werd. De flinke sneeuwval zorgde voor spontane lawines in verschillende gebieden, maar dat zou voor de pisteveiligheid niet uit moeten maken. Toch ging het mis!

De lawine rolde over Piste 24 heen in het skigebied en dat zorgde ervoor dat de reddingsdiensten snel ter plekke waren en een grootschalig onderzoek uit voerden. Op de pistes gebruikt natuurlijk bijna niemand een lawinepieper, waardoor een snelle zoektocht niet voldoende is. Met man en macht werd de sneeuwradar doorgekamd op zoek naar potentiële slachtoffers, maar die werden niet gevonden. Ook na een zoektocht met een Recco apparaat werd er geen enkel signaal gevonden, later op de dag werd ook niemand als vermist opgegeven en dus kan men er zeker van zijn dat er niemand begraven is door de lawine.

Inmiddels is het lawinegevaar flink gedaald en is het gevaar voor dergelijke spontane lawines over de pistes geweken. Het lawinecijfer is voor het grootste deel van Nederland inmiddels het cijfer drie op de schaal van 5.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws