Nieuws - 22 februari 2017   11:59 Lawine rolt over skipiste in Oostenrijkse Lech

Door:

Oeps! Ben je lekker aan het skiën, komt er ineens een dikke vette lawine over de piste heen zetten. Het gebeurde gisteren in het Oostenrijkse Lech! 

Lawines over de piste, dat zijn van die dingen die eigenlijk nooit voor zouden mogen komen. Geopende pistes zijn gegarandeerd lawinevrij en toch gebeurde het in Lech! Bij de Mohnenmähder afdaling kwam gistermiddag een flinke lawine naar beneden zetten die ook de piste voor een groot deel wist te bereiken.

De sneeuwmassa die over de piste kwam rollen bedekte de skipiste over een breedte van dik 100 meter. Door een loskomend stuk rots kwam de sneeuwmassa in beweging die vervolgens piste nr. 235 van het gebied wist te bereiken. Samen met geologen in het gebied is vervolgens besloten om de piste tijdelijk te sluiten totdat ze zeker wisten dat er niet nog een stuk rots los zou kunnen komen die nog een lawine in gang zou kunnen zetten.

Er was geen melding gedaan van mensen die onder de sneeuw zouden kunnen liggen, maar voor de zekerheid is de reddingsdienst samen met enkele werknemers van het gebied toch begonnen met een zoekactie. Na een hoop sondeerwerk kwamen ze tot de conclusie dat er gelukkig niemand meegenomen was door de lawine en uiteindelijk is het gebied weer vrij gegeven.

Één ding is zeker, de pistedienst heeft er heel wat werk aan om de puinhoop van deze lawine weer op te ruimen, aangezien er behoorlijk wat sneeuw op de piste terecht is gekomen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws