Nieuws - 7 augustus 2018   17:59 Lawine sloopt skilift in skigebied Nieuw-Zeeland

Door:

Terwijl we hier in Nederland bijna dood gaan van de hitte, is de situatie in Nieuw-Zeeland iets anders. Daar heeft een lawine een skilift omver getrokken! 

Als je nog afvroeg hoeveel power er in die lawines zit, we hebben het antwoord. Een lawine in Turoa, een skigebied in Nieuw-Zeeland, heeft namelijk een complete liftpaal omver getrokken en dit kan al met al een aardige impact hebben.

De High Noon Express stoeltjeslift van het skigebied ligt daardoor voorlopig even stil en na het ruimen van de sneeuwhopen zijn ze nu bezig met het bekijken van de exacte schade. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk wat er moet gaan gebeuren, of het alleen een liftpaal verwisselen gaat worden of mogelijk toch nog iets meer.

Met een beetje pech is de liftkabel namelijk beschadigd en als dat het geval is, moet er een nieuwe aangeschaft worden. Niet alleen is dat een hele grote kostenpost, ook moet de kabel uit Europa geïmporteerd worden, wat voor maanden vertraging gaat zorgen en dan kan deze lift dus een heel seizoen niet meer draaien. En dat gaat ze nog veel meer geld kosten!

Het enige geluk is dat deze skilift geen cruciale verbinding bedient in het gebied, waardoor het skigebied gewoon volledig geopend kan blijven. De komende tijd zal het skigebied regelmatig updates geven over de reparatiestatus, aangezien het aardig uiteen kan lopen. Één ding is zeker, sneeuw hebben ze daar genoeg. Bovenop de berg ligt een pak van 204cm, wat meteen de hoogste sneeuwhoeveelheid is op het zuidelijk halfrond!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws