Nieuws - 5 april 2019   16:13 Lawinecijfer vier actief in Oostenrijk na recente sneeuwval

Door:

Daar gaan we weer! De lawinedienst heeft een waarschuwing naar buiten gestuurd aangezien het lawinegevaar flink is gestegen. Lawinecijfer vier is actief in het hooggebergte! 

Je hoeft er echt geen genie voor te zijn om dit te beredeneren. Warme dagen, brandende zon en dan een lekkere partij verse sneeuw die eroverheen komt knallen. Hello zware glijpartijen!

Om het feestje nog een stapje groter te maken is er ook nog een zware wind bij de sneeuwval op komen zetten en ja, dan neemt het lawinegevaar alleen maar verder toe. Aangezien dit dé tourperiode is voor het hooggebergte stuurt de lawinedienst nog een extra waarschuwing naar buiten dat het lawinegevaar weer in een rap tempo is gestegen en dat men dus goed uit moet kijken tijdens het touren.

Met name de oostelijke, zuidelijke en westelijke hellingen gaan in een rap tempo achteruit en na de sneeuwval komt er weer meer zon en ook warme temperaturen naar de Alpen. “Er moet met name opgelet worden op de steile hellingen. Zaterdag in de loop van de dag stabiliseert de situatie enigszins, maar het blijft belangrijk om goed op te letten en de berichtgeving in de gaten te houden”, aldus de lawinedienst.

Overigens waren er ook meerdere wegen afgesloten door het hoge lawinegevaar. De Ötztalstrasse tussen Zwieselstein en Hochgurgl bijvoorbeeld, evenals de Ranalter Strasse tussen Ranalt en de Mutterbergalm en de Venter Strasse tussen Bodenegg en Vent. Hier wordt hard gewerkt om het lawinegevaar zo veel mogelijk te verminderen en de verwachting is dan ook dat dit niet al te lang zal duren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws