Nieuws - 25 december 2019   13:41 Lawinedienst Oostenrijk: “Lawinegevaar nog steeds hoog, grote voorzichtigheid nodig”

Door:

Ook op Eerste Kerstdag is het nog uitkijken wanneer je buiten de pistes wil komen. De lawinedienst heeft er een extra waarschuwing uitgestuurd, lawinecijfer vier is nog steeds van kracht! 

De recente sneeuwval weet de gemoederen aardig bezig te houden in de Alpen! In sommige delen is de situatie inmiddels wat stabieler geworden, maar dat is zeker niet overal het geval. In grote delen van Oostenrijk is ook vandaag nog steeds lawinecijfer vier actief.

Voor het overgrote deel van het land en dan met name het gedeelte wat rond de Alpenhoofdkam ligt, geldt cijfer vier op de schaal van vijf boven de bomengrens. Daaronder is lawinecijfer drie actief.

Sneeuwdrift

Het grote gevaar komt voort uit de wind die de sneeuw aardig heeft weggeblazen en dat zorgt dus voor problemen! Zo zijn er al veel kleine lawines afgetrapt door enthousiastelingen en tot nu toe zijn die allen goed afgelopen, maar het kan ook ineens de andere kant op gaan.

Vandaag zal het overigens niet beter gaan worden aangezien er nog steeds neerslag naar beneden komt.

Afgesloten wegen

Vanwege het lawinegevaar heeft de lawinedienst in Oostenrijk ook al enkele wegen tijdelijk afgesloten, totdat ze voldoende werk hebben kunnen verrichten om het lawinegevaar te verminderen. Zo zijn sinds vanochtend de toegangswegen richting de Kaunertaler Gletsjer en de gletsjer van Stubai al volledig afgesloten voor al heeft verkeer en het is ook nog niet bekend gemaakt wanneer deze wel weer open gaan.

De verwachting is overigens dat de situatie de komende dagen wel wat verder gaat stabiliseren, waardoor het lawinecijfer zal gaan zakken, maar het blijft natuurlijk altijd uitkijken wanneer je buiten de pistes komt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws