Nieuws - 18 januari 2018   16:34 Lawinegevaar in de Alpen stijgt weer flink door sneeuwval

Door:

Ja hoor, het is weer zo ver! Toch wel het meest tekenende van deze winter is het bizar hoge lawinegevaar en nu stijgen de cijfers weer door het dak heen. De verse sneeuwval zorgt wederom voor problemen! 

De Alpen worden wederom geteisterd door een flinke hoeveelheid verse sneeuw en dit zorgt op zijn beurt weer voor chaos. In grote delen van Oostenrijk wordt nu al gewaarschuwd voor een verhoogd lawinegevaar en verschillende dorpen zijn nu onbereikbaar geworden.

St. Anton en St. Christoph, gelegen in het Vorarlberg waar traditioneel gezien altijd de meeste sneeuw valt van Oostenrijk, hebben het nu zwaar. Door de sneeuwval zijn deze dorpen helemaal niet bereikbaar en het is nog onduidelijk wanneer de wegen weer open kunnen gaan en de wegen bereikbaar zijn. Er wordt in ieder geval snoeihard gewerkt!

In de ochtend was ook al een belangrijke toegangsweg gesloten vanwege lawinegevaar, namelijk de B171 tussen Landeck en Bludenz. Deze route wordt door veel wintersporters gebruikt en blijkbaar was het gevaar daar zo groot, dat er eerst lawines afgezet moesten worden voordat het verkeer er weer langs mocht.

Ook het treinverkeer heeft veel last gehad van de sneeuw. Verschillende sporen waren onbegaanbaar vanwege het lawinegevaar en de verwachting is dat dit gevaar nog wel even aan kan houden. De werkzaamheden blijven doorgaan, maar door de zware sneeuwval is het afwachten wanneer ze in Oostenrijk ver genoeg zijn.

Qua sneeuwsituatie op de berg is het voor een groot deel in Oostenrijk nu lawinecijfer 4 op de schaal van 5, waarbij het grootste gevaar gevonden kan worden in het westen en noorden van Tirol. Pas op lager gelegen delen, onder de 1600 meter, neemt het lawinegevaar op de meeste hellingen af naar het cijfer 3 op de schaal van 5, wat nog steeds voor ‘significant’ gevaar staat. Oftewel, opletten geblazen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws