Nieuws - 4 februari 2019   14:21 Lawines rollen over de piste in Berwang: Elf personen meegesleurd

Door:

In Berwang is gisteren een bizar ongeval gebeurd. Niet één, niet twee, maar drie lawines kwamen gelijktijdig naar beneden en ze zijn over geopende pistes komen rollen! 

Rond half 2 ‘s middags kwamen vrijwel tegelijk drie grote lawines los in het gedeelte vlakbij de Thanellerkarlift. Door de omvang van deze lawines en de onverwachte locatie kwam de gecombineerde sneeuwmassa over een piste heen rollen en werden elf mensen meegesleurd.

Wonder boven wonder raakte er niemand ook daadwerkelijk gewond en kon iedereen zichzelf bevrijden zonder zware gevolgen er aan over te houden. Toch is het bizar dat dit heeft kunnen gebeuren, aangezien de wintersporters op een geopende verbindingspiste stonden.

Zoektocht

Tijdens de lawine was er bovendien een skiwedstrijd gaande op diezelfde piste en de lawinedienst is dan ook direct een grote zoekactie begonnen om zeker te weten dat er niemand meer onder de sneeuw lag. Hiervoor werden meerdere lawinehonden gebruikt, aangezien het gebruik van lawinepiepers op de pistes natuurlijk minimaal is.

De Oostenrijkse autoriteiten hebben ook direct een onderzoek ingesteld naar het voorval, aangezien het normaal gesproken nooit voor mag komen dat er een lawine over een gezekerde piste komt rollen. Het Oostenrijkse gebied kan daar aardig mee in de problemen komen.

Regen

Overigens is het lawinegevaar in Oostenrijk flink gestegen en dat niet eens zozeer vanwege verse sneeuwval, maar vanwege de regen die op het sneeuwdek gevallen is. Hierdoor wordt de sneeuw erg zwaar en heeft het weinig nodig om los te komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws