Nieuws - 1 maart 2019   9:35 Lech: Meer controles en hogere boetes voor treeruns

Door:

Een paar dikke treeruns pakken in Lech? Als het aan de burgemeester ligt dan kan je daar straks hele dikke boetes voor krijgen! 

Na een dikke dump door de lagen poedersneeuw tussen de bomen door jagen? De regels variëren aardig per regio, maar rondom Lech is het eigenlijk verboden. Je mag alleen in de bossen skiën als er een piste of skiroute is aangelegd en anders ben je in principe strafbaar bezig.

Zeker in en rondom Lech gebeurt het toch wel heel erg veel. Freeride fanaten knallen gewoon tussen de bomen door en de meesten weten niet eens dat het verboden is. De burgemeester van Lech wil hier dan ook iets aan gaan doen.

Oplossing

Voor de oplossing heeft de burgemeester wel de medewerking nodig van het liftbedrijf, de bosbeheerder, politie en ook de autoriteiten van het district. Hij is namelijk van plan om ten eerste meerdere borden te plaatsen rondom de meest gebruikte spots en daarmee freeriders op de hoogte te stellen, maar de grootste maatregelen moeten controle en hogere boetes worden.

Als je nu gepakt wordt dan kost een afdaling je namelijk zo’n 50 euro. De burgemeester van Lech vind die kosten veel te laag en wil dan ook een flinke verhoging toepassen. Hij stelt een raamwerk voor met steeds hogere bekeuringen die beginnen bij 100 euro, maar al heel snel oplopen tot zo’n 730 euro.

Voorstel

Het intensiveren van het aantal controles gaat eigenlijk al direct in, maar voor het verhogen van de bekeuringen heeft hij dus nog goedkeuring van zijn voorstel nodig door de politiek. Meerdere politici hebben in ieder geval aangegeven dit voorstel als zeer positief te zien, dus de kans is groot dat dit vanaf volgend seizoen actief zal zijn. Kijk dus goed op de kaarten waar je wel en niet mag komen als je een flinke boete wilt voorkomen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws