Nieuws - 10 januari 2022   19:16 Lech moet twee liften stilzetten vanwege personeelstekort

Door:

Het personeelstekort heeft zo z’n gevolgen. In Lech hebben ze zelfs al twee liften stil moeten zetten omdat ze geen mensen hebben! 

Aan het begin van het seizoen ging het al rond in het nieuws. De skigebieden trokken aan de bel omdat er te weinig personeel is voor verschillende functies en de gevolgen daarvan worden steeds meer duidelijk. In de horeca zijn grote gaten te zien en met name in de barren en cafés is het karig qua mensen, maar dat is nog niet zó duidelijk te zien omdat de après-ski nog niet vol gas draait. Maar goed, op andere posities is dat dus wel anders.

In het Oostenrijkse Lech is het probleem heel duidelijk: daar hebben ze twee skiliften stil moeten zetten omdat ze geen personeel hebben om alle liften te bemannen. De Schafalp- en de Hinterweislift staan beiden stil, doordat het personeelstekort zo ver toe is genomen.

Het grote probleem is dat het seizoenspersoneel onvoldoende te vinden is. Normaal gesproken zitten de gebieden vol met medewerkers uit allerlei landen, maar door inreisbeperkingen en onzekerheden door de pandemie hebben veel seizoenswerkers besloten om niet naar de Alpen te gaan voor de winter.

Lech is overigens zeker niet de enige, maar het probleem is hier wel heel duidelijk zichtbaar voor de bezoekers. In andere skigebieden is het issue net zo groot als in Lech, maar daar weten ze de gaten nog goed op te vullen. Met de omicron variant verwacht men her en der nog wel meer problemen, doordat personeel elkaar snel kan besmetten en daardoor binnen no-time een heel skigebied lam kan liggen door een gebrek aan mensen die nog kunnen werken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws