Nieuws - 27 mei 2021   15:43 Leidinggevenden Italiaanse kabelbaan gearresteerd wegens bekend defect aan de rem

Door:

Het fatale ongeval in Italië krijgt nog een flinke nasleep. Drie leidinggevenden van het liftbedrijf zijn gearresteerd omdat ze bewust de rem gedeactiveerd hebben, waardoor het ongeluk überhaupt kon gebeuren. Uiteindelijk kwamen er veertien mensen om het leven. 

De directeur van de kabelbaan, het operatieve hoofd van de dienstverlener en de ingenieur zijn gearresteerd en kunnen een aanklacht verwachten van doodslag, het veroorzaken van een ramp en het verwijderen van instrumenten om een ramp te voorkomen. Inmiddels is er namelijk meer duidelijk hoe het fatale ongeval bij Lago Maggiore kon gebeuren.

Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat de cabine van de kabelbaan die mensen naar een bergtop bracht naar beneden is gevallen, vlak voor het bergstation. Door het ongeval kwamen in totaal veertien mensen om het leven en alleen een 5-jarig kind heeft het ongeval overleefd. Normaal gesproken zijn dergelijke liften voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen, waardoor het onduidelijk was hoe dit precies kon gebeuren.

Rem uitgeschakeld

Vanaf het begin werd er al gesproken over mogelijk ondeugdelijk onderhoud. De lift is een wat ouder model en in 2014 werd ‘ie nog gesloten voor groot onderhoud. In 2016 ging de lift weer open. Door de coronalockdown lag de lift vervolgens weer geruime tijd stil, maar afgelopen maand mocht ‘ie toch weer in gebruik genomen worden voor toeristen.

Een van de drie personen die gearresteerd zijn heeft verteld wat er uiteindelijk is gebeurd. Er was namelijk een probleem met de lift waardoor de rem spontaan ingeschakeld werd, wat betekent dat de lift constant buiten gebruik zou zijn. Hier hebben ze vervolgens een tijdelijke ‘fix’ voor doorgevoerd in de vorm van een vorkvormige klem, die de rem geforceerd uitschakelt.

In geval van nood, zoals afgelopen weekend, kon de cabine daardoor niet afgeremd worden waardoor veertien mensen zijn overleden. De politie in Italië heeft vast gesteld dat alle drie de arrestanten wisten dat deze rem bewust uitgeschakeld was, waardoor ze dus niet aan de veiligheidsmaatregelen hebben voldaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws