Nieuws - 15 januari 2016   14:53 Leraar opgepakt na dodelijke lawine in Les Deux Alpes

Door:

Na het zware lawineongeval in Les Deux Alpes afgelopen woensdag beginnen er steeds meer details binnen te komen. De Franse politie heeft laten weten dat de leraar die mee was met de groep scholieren opgepakt is en verdacht wordt van dood door schuld! 

Bij het zware lawine incident was een groep middelbare scholieren uit Lyon betrokken, die samen met een leraar aan het skiën waren in Les Deux Alpes. Twee van de scholieren kwamen om het leven en een derde slachtoffer was een skiër uit Oekraïne. De leraar die met de groep mee was is zwaar gewond geraakt door de lawine, maar inmiddels is hij gearresteerd op verdenking van dood door schuld.

De lawine vond namelijk plaats op een afgesloten piste die vanwege lawinegevaar niet toegankelijk was en overal hingen touwen en netten om skiërs tegen te houden. Toch is de leraar met de leerlingen onder het net door gegaan om deze afdaling te maken. Volgens de politie had de groep scholieren deze afdaling een dag eerder ook al gemaakt.

Eerder op de dag hadden de leerlingen al laten weten dat ze deze afdaling zouden gaan maken tegen een andere docent, die toen zijn bezwaren heeft gemaakt tegen de groep maar rond de klok van 4 uur zijn ze toch onder de netten doorgegaan. De docent die mee op dat mee was met de groep wordt dan ook verantwoordelijk gehouden voor het ongeval omdat hij de scholieren bewust heeft meegenomen naar een afgesloten piste. Deze docent ligt nog steeds in het ziekenhuis maar is officieel al gearresteerd en ligt permanent onder toezicht van de politie. Zodra het fysiek mogelijk is wordt hij ondervraagd en zal er een strafproces in gang worden gezet.

Er zijn bovendien grote twijfels over de mentale staat van de docent omdat hij wekenlang in een psychiatrische inrichting heeft gezeten vanwege zware depressies. Afgelopen november kwam hij uit deze inrichting en de publieke aanklager in Grenoble wil weten of hij mentaal in staat was een groep scholieren te coachen.

Oorzaak

Ook is er meer duidelijk geworden over de potentiele oorzaak van het ongeval. Een Roemeense skiër heeft zich gisteravond gemeld bij de lokale politie en hij gaf aan dat hij bij een groep hoorde die dezelfde afdaling heeft gemaakt. Zijn groep begon aan de afdaling toen de scholieren al halverwege waren en waarschijnlijk hebben zij daarmee de lawine in gang gezet.

Dit zou bevestigd zijn door ooggetuigen, die aan hebben gegeven dat er nog een groep aanwezig was ten tijde van het ongeval. In eerste instantie werd er gezegd dat de lawine mogelijk spontaan los is gekomen, maar deze verklaring lijkt dat dus tegen te spreken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws