Nieuws - 29 april 2019   9:10 Les 2 Alpes bouwt nieuwe liften voor 2019/2020

Door:

De Fransen strooien met geld! Ze hebben een megaproject opgestart met heel veel vernieuwingen en de eerste ga je aankomend seizoen zien want er komen nieuwe skiliften! 

Les 2 Alpes gaat 500 miljoen euro investeren in het gebied in een megaproject dat tot 2023 gaat lopen. Dit seizoen gaan ze dat geld in ‘een betere flow van wintersporters’ stoppen en dit alles gaat door het hele gebied heen. Oftewel, er komen drie nieuwe skiliften aan!

Om te beginnen gaat de huidige vier-zits stoeltjeslift rondom Les Crêpes vervangen worden door een nieuw exemplaar met acht zitjes om de capaciteit te verhogen. Hetzelfde gaan ze doen met een lift in het Thuit gedeelte, waar een drie-zits vervangen zal worden voor een vier-zits exemplaar.

De grootste vernieuwing zit ‘m echter in een compleet nieuwe gondel, die door het leven zal gaan als de Pierre Grosse lift. Deze lift zal beginnen in het Toura / La Fée gedeelte op 2.100 meter hoogte en vervolgens gaat deze naar de top van de Signal stoeltjeslift op de gletsjer. Dit alles om de route richting de gletsjer sneller te maken en de wintersporters zo meer te verspreiden over verschillende liften. Alles om het zo soepel mogelijk te maken dus!

Door deze ontwikkeling zal de Jandri Express gondel ontzien worden en neemt de druk daar dus verder af. Achterliggende gedachte is dat men hoopt dat wintersporters ook gedeeltes van de berg op gaan zoeken waar ze normaal niet zouden komen.

Sneeuwproductie

Een andere ontwikkeling waar Les 2 Alpes geld in gaat steken is het produceren van sneeuw. Er komt een nieuw reservoir en ze willen vanaf het jaar 2021 minimaal 30% van het hele skigebied kunnen voorzien van kunstsneeuw. Nu ligt dat percentage nog lager, maar er gaan dus ook meer sneeuwkanonnen geïnstalleerd worden.

Al deze werkzaamheden worden trouwens uitgevoerd terwijl het skigebied in de zomer gewoon geopend is. Jaarlijks gaat de gletsjer open in Les 2 Alpes voor heel veel zomertraining en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws