Nieuws - 12 januari 2016   9:34 Les 2 Alpes doet poging voor wereldrecord fakkelskiën

Door:

Right, als je altijd al een keer in het Guiness Book of World Records wilde komen met je sneeuwkunsten dan heb je nu dé kans. Het Franse Les 2 Alpes wil deze week namelijk het wereldrecord fakkelskiën gaan pakken maar daar hebben ze veel wintersporters voor nodig! 

Een wereldrecord fakkelskiën, eigenlijk is het nog niet eens zo heel erg raar. Als je kijkt wat voor een belachelijke wereldrecords bestaan dan is deze nog relatief normaal! Maar waarom wil Les 2 Alpes dit record pakken? Omdat ze een nieuwe piste hebben!

Dit seizoen heeft Les 2 Alpes voor het eerst een gloednieuwe blauwe piste in gebruik genomen, die wintersporters van 3600 meter hoogte naar 1600 meter brengen met een totale lengte van 10 kilometer. Om de opening te vieren willen ze op woensdag 13 januari, zodra het donker is, de recordpoging gaan doen.

Het huidige record staat op naam van Schwarzee in Zwitserland, waar in 2006 in totaal 2854 skiërs met een fakkel naar beneden zijn gekomen. Om dit record te breken wil Les 2 Alpes minimaal 3000 mensen naar beneden krijgen en ze sporen dan ook iedereen aan om mee te doen.

Om onderdeel te zijn van deze recordpoging hoef je niet zoveel te doen. Als je om 15.00 uur klaar staat bij de Jandri skilift met je skispullen dan komt het helemaal goed! Een skipas is dan gratis en je hoeft alleen nog maar te wachten totdat het donker is. Daarna krijg je een fakkel in je handen en is het een kwestie van naar beneden skiën.

Uiteraard moeten ze in La Plagne ook aan de veiligheid denken en daarom zal de skipatrouille in grote getalen aanwezig zijn en all deelnemers via het juiste pad naar beneden sturen. Het is misschien niet de meest spannende afdaling ter wereld, maar hey! Je staat straks wel in het boek van wereld records!

Bron:

Foto: Inthesnow / B. Longo

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws