Nieuws - 23 juli 2020   17:23 Les 2 Alpes: Geen afstand houden, wel maskers dragen in de skilift

Door:

In Europa is de coronasituatie constant aan het veranderen en waar sommige landen weer met strenge maatregelen komen, gaat Frankrijk enkele maatregelen veranderen. Les 2 Alpes stopt met het afstand houden in de liften, maar gaat wel maskers verplicht stellen! 

Les 2 Alpes is samen met Tignes op dit moment open en alle skigebieden zijn uiteraard aan het kijken hoe het daar nu loopt. Want als het ineens slecht gaat in deze gebieden, dan is het een voorbode voor de komende winter. Hoe dan ook, in Les 2 Alpes willen ze nu de maatregelen aanpassen om de skigebieden normaler te kunnen laten draaien, zonder de kans op besmetting groter te maken.

Gondel

Om er voor te zorgen dat Les 2 Alpes zo normaal mogelijk kan blijven draaien, gaan ze nu de afstandsmaatregelen en het maximum aantal mensen in de drukste gondel van het gebied afschaffen. De Jandri Express kan daardoor volledig bezet worden, met als kanttekening dat iedereen een masker op moet houden terwijl ze in de lift zitten.

Ook wanneer je in de wachtrij voor de lift staat, zal je een masker moeten dragen. Dit ligt overigens in lijn met de maatregelen die de Franse overheid zelf stelt, die heeft namelijk aangekondigd dat vanaf 1 augustus iedereen op alle openbare ruimtes gebruik moet maken van een masker. Ook wanneer je een winkel in gaat, zal je een masker moet dragen anders riskeer je een behoorlijke boete.

Ontwikkeling

Het zal nu moeten blijken of deze maatregel in Les 2 Alps effectief blijkt te zijn. Als dat zo is, dan is dat voor veel gebieden een positief teken, aangezien vrijwel iedereen angstig is voor de aankomende winter. Wanneer er een hard limiet op het aantal personen zal moeten komen, dan zal dat voor het gebied heel veel geld gaan kosten. Eigenlijk hoopt vrijwel iedereen dat het dragen van mondbedekking, wat in de winter toch al vaak gebeurt, voldoende is om de skiliften normaal te laten draaien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws