Nieuws - 22 april 2020   16:36 Les 2 Alpes kondigt nu al start van zomerseizoen aan ondanks coronavirus

Door:

Opmerkelijk nieuws uit Frankrijk. Hoewel de maatregelen aan alle kanten nog actief zijn, is Les 2 Alpes optimistisch. Het Franse skigebied is van plan om op 6 juni het zomerseizoen in te gaan! 

Ondanks het feit dat het coronavirus nog lang niet klaar is en verschillende landen nog heel erg voorzichtig zijn met het versoepelen van maatregelen, heeft Les 2 Alpes nu alvast deze aankondiging gedaan. De Franse overheid heeft onlangs de maatregelen verlengd tot en met 11 mei, maar als het aan Les 2 Alpes ligt kan de boel vanaf 6 juni gewoon weer draaien op de gletsjer.

“We geloven er in”, aldus Les 2 Alpes tegenover de Franse krant Le Dauphine. “We hebben een duidelijk doel: we willen het zomerseizoen redden.” De inkorting van de winter heeft een aardige klap gegeven aan de economie van veel Franse skigebieden en uiteraard is Les 2 Alpes daar ook een van. “Als we niet open kunnen deze zomer, dan heeft het serieuze gevolgen voor Les 2 Alpes”, aldus de woordvoerder van het skigebied.

Onduidelijkheid

In Frankrijk is onlangs bekend gemaakt dat grote bijeenkomsten van mensen van meer dan 1.000 personen sowieso niet mogen tot en met 15 juli, maar of dit effect zal hebben op deze keuze van Les 2 Alpes is niet duidelijk. “We denken zelf van niet. Het is nog erg onduidelijk, maar we hebben er alle vertrouwen in. We zijn onze eigen ‘organisator’, we kunnen een paar dagen van te voren alsnog maatregelen invoeren om hieraan te voldoen.”

Wel is het duidelijk dat Les 2 Alpes iets zal moeten doen om het zomerskiën mogelijk te maken. Zo zullen alle bezoekers aan social distancing moeten blijven doen en wordt het dragen van een masker verplicht. Daarnaast gaat ‘in overleg met de lokale bedrijven’ ook gewerkt worden aan de sanitaire voorzieningen, waarbij vaker schoongemaakt zal worden en er strenge toegangslimieten zullen moeten gelden.

Gratis dagen

Het dorp is tevens van plan om niet-Europeanen te weren in het dorp en bovendien hebben ze de intentie om op 6 en 7 juni de liften vervolgens gratis te laten draaien, al zijn ze daarover nog wel even in conclaaf met een aantal partijen. Of die gratis dagen er gaan komen en of dit ook verantwoord kan gebeuren met alle maatregelen zal nog moeten blijken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws