Nieuws - 16 oktober 2018   20:44 Les 2 Alpes moet gletsjeropening annuleren vanwege sneeuwgebrek

Door:

Slecht nieuws uit de Alpen! Het warme weer is echt z’n tol aan het eisen. Les 2 Alpes moet weer de gletsjeropening uitstellen dit seizoen! 

Vorig jaar gebeurde dit ook al, maar het is en blijft zeer slecht nieuws. Les 2 Alpes heeft aangekondigd dat de gletsjer er nu zo slecht bij ligt dat ze niks anders kunnen doen dan de opening uitstellen. Eigenlijk zouden ze op 27 en 28 oktober een openings event houden, maar dat hebben ze nu al geannuleerd. Er ligt zo weinig sneeuw in het Franse dorp dat ze er al geen vertrouwen meer in hebben.

Het warme weer zorgt ervoor dat de gletsjer er super slecht bij ligt en om de boel te kunnen openen is er eerst serieuze sneeuwval nodig, die voorlopig nog niet op de verwachtingen staat. Les 2 Alpes heeft wel sneeuwkanonnen op de gletsjer staan, waarmee ze de enige ter wereld zijn die sneeuwkanonnen op bewegend ijs hebben staan, maar ook dat is niet voldoende.

Zoals het er nu naar uit ziet zal Les 2 Alpes de boel gesloten houden tot begin december voor de reguliere winteropening. Het is tekenend voor de huidige situatie in de Alpen, waar het nu veel te warm is voor de tijd van het jaar en de neerslag uitblijft. Pas als er serieuze sneeuwval naar beneden komt kan Les 2 Alpes er iets uit gaan halen, maar dan moet het wel een serieuze dump zijn zonder heftige warme periodes die erachter aan komen. De gletsjerspleten moeten voldoende bedekt zijn om veilig verder te kunnen op de gletsjer, om nog maar te zwijgen over de rest van het gebied.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws