Nieuws - 10 oktober 2016   17:19 Lezersverslag: Kitzsteinhorn opent haar deuren voor de winter

Door:

Helaas konden wij niet richting Kaprun afreizen voor de opening van Snowpark Kitzsteinhorn, maar gelukkig was er iemand die wél met de gondel omhoog is geweest. Zijn naam is Bart Eykmans en hij zette zijn eerste, winterse ervaringen voor het 2016/2017 seizoen op papier om die met ons te delen! Na de klik gaat het verslag van deze Belgische wintersportfanaat meteen van start en om het helemaal af te maken wordt de tekst ondersteunt door foto’s van BK. Snel klikken en meegenieten dus!

En plots sta je daar dan, als een kind in de snoepwinkel, bovenaan de lift op de Kitzsteinhorn! Hoewel het beneden aan de parking lichtjes aan het regenen was kan dat de pret niet bederven, want al vaak betekent die regen dat het boven sneeuwt. En of het gesneeuwd heeft de laatste week!

Kitzsteinhorn

De gletsjer is mooi bedekt met een verse laag sneeuw, geen ijs te bespeuren! De eerste opstelling van het Funpark is klaar en je kan skiën tot aan de Kitzlift (Dit is de sleeplift naast het middenstation van de Gletscherjet 3-4). ’s Morgens zijn er al enkele jeugd- racingteams op pad om langs de eerste paaltjes te knallen in het afgebakende trainingsgedeelte.

In het park zijn freestyle skiërs en snowboarders supertevreden met wat de shapers al hebben kunnen bouwen: een flat tube met én zonder gap, een down tube of daarnaast een down rail, up to flat tube of mini kicker, flat tube of 3m kicker en dan een groot jib obstakel of flat rail. Aangezien de wolken zaterdag nog vrij laag hangen en hier en daar mistbanken het zicht wegnemen, hou ik me vooral bezig met terug het gevoel te krijgen op het snowboard. Lange en korte bochten en dit zowel al carvend als gegleden. Je hebt toch altijd even nodig om weer in het ritme te komen! Daarna op naar het park en voorzichtig alles weer aftasten.

Kitzsteinhorn

Zondagmorgen is het helemaal feest! Terwijl er mist in het dal blijft hangen, is er boven namelijk bijna geen wolk te bespeuren! De sneeuwgrens is tot ver onder de 2000m gezakt en bij het “Alpine Center” op 2450m zak je lekker tot aan je enkels in de verse sneeuw. Skiër of snowboarder, tourskiër of wandelaar… iedereen heeft één kenmerk gemeen: een glimlach tot achter de oren!

Het is begin oktober en het voelt aan of het hartje winter is. De sneeuw is zacht en voelt heerlijk in de bochten, het park ligt er enorm goed bij! Aan de rand van de pistes kan je hier en daar nog wat poeder vinden en gezien de sneeuw zo koud is, zweeft die lekker lang in de lucht bij het freeriden. De eerste face shots zijn dus een feit!

Kitzsteinhorn

De parkshapers en enkele freestylers tonen onmiddellijk hun stijl en technische kennis en de sfeer is super relaxed. Snowpark Kitzsteinhorn wordt gesponsord door Volcom en Nitro, wat de shapers het nodige budget geeft om de volgende periode het gletsjerpark nog heel wat uit te breiden met grotere jumps en extra obstakels. Ondertussen geniet ook jong en oud van de eerste winterprik op de pistes die al geopend zijn. De volgende periode zullen er stap voor stap extra pistes geopend worden! Ik hoop stiekem volgend weekend al tot aan het Alpine center te kunnen skiën. Ook is het te verwachten dat de nieuwe stoeltjeslift aan de Schmiedingerpiste, de Schmiedingerbahn, in november zal klaar zijn! Dit is dan de hoogste stoeltjeslift in heel Salzburg.

Kortom, deze winterprik is hopelijk de voorbode van een prachtige winter met veel sneeuw tot in de diepe dalen! En ondertussen… Is het alvast heerlijk vertoeven op de gletsjer!

Kitzsteinhorn

Bedankt Bart Eykmans dat je je ervaringen op papier hebt gezet en uiteraard bedanken wij ook BK voor de gruwelijk lekkere foto’s, door dit alles kunnen we écht niet meer wachten op de winter! Heb jij nou ook een mooi avontuur beleefd en wil je die delen met de wereld? Stuur ‘m dan naar info@snowchamps.nl en wie weet wordt jouw avontuur ook wel een lezersverslag!

Bron:

Foto's: BK

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws