Nieuws - 13 juli 2019   16:10 Lichaam vermiste wintersporter teruggevonden na 6 maanden onder lawine

Door:

Damn… In Noorwegen is er na een hele lange tijd een lugubere vondst gedaan. Een lawinedode is na 6 maanden terug gevonden! 

Afgelopen januari ging het mis in Noorwegen. In de Tamok vallei kwam een lawine naar beneden met flinke gevolgen, aangezien een groep van vier wintersporters meegesleurd werd door de sneeuwmassa en geen van de slachtoffers het na kon vertellen.

De reddingsdienst was snel aanwezig na het ongeval op 2 januari en drie lichamen werden vervolgens ook gevonden, maar door de barre omstandigheden moest de reddingsdienst z’n werk staken. Zware sneeuwval, koude temperaturen en hele harde wind zorgde ervoor dat het te gevaarlijk werd om de zoektocht voort te zetten en door diezelfde zware sneeuwval kregen ze het vervolgens ook niet meer voor elkaar om het lichaam van de man terug te vinden.

Nu, ruim 6 maanden na het ongeval, heeft de smeltende sneeuw er voor gezorgd dat de man alsnog gevonden kon worden. De politie kan bevestigen dat het inderdaad om de vermiste wintersporter gaat die 6 jaar geleden onder de lawine verdween.

Zoektocht

Het lichaam werd gevonden nadat de politie weer met een nieuwe zoekactie was begonnen met speurhonden in het gebied rondom de lawine. Vrij snel kwamen ze het lichaam weer op het spoor.

Overigens had het slachtoffer een complete lawineuitrusting bij zich inclusief lawinepieper en RECCO tags op zijn kleding, maar door het feit dat de zoektocht in januari vroeg gestaakt moest worden is de lawinepieper leeg geraakt en door de dichte sneeuw en de ligging van de man was het ook niet mogelijk om de RECCO tags op te pikken met de sensor op een helikopter.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws