Nieuws - 10 januari 2019   8:47 Lift afgebrand in Frankrijk, 40% van het gebied onbereikbaar

Door:

Een pijnlijke tik voor een Frans skigebied in de Pyreneeën! In La Pierre-Saint-Martin is een van de belangrijkste liften in de fik gevlogen en het gebied voorziet hele grote problemen voor de komende weken. 

Een zes-persoons stoeltjeslift in het Franse gebied genaamd ‘Le Family’ is vrijwel volledig afgebrand en voor het skigebied is dit een aardige klap. De lift is in 2014 opgeleverd voor 7 miljoen euro en bestond uit 80 stoelen, maar het dalstation is volledig in rook op gegaan.

Ten tijde van de brand was de lift al gesloten en was er geen gevaar voor mensenlevens, maar voor het gebied is het een klap waar ze niet makkelijk bovenop gaan komen. ‘Le Family’ is namelijk een van de belangrijkste aderen van het gebied en ongeveer 40% van het hele skigebied is door deze brand nu onbereikbaar geworden. De overige 60% blijft toegankelijk en het skigebied blijft dat gedeelte ook runnen, maar het is natuurlijk een groot probleem midden in de winter.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar wel is het helder dat er weinig meer over is van het dalstation. Het dalstation bestond voor een groot deel uit hout en dit is waarschijnlijk een factor geweest in het snelle verspreiden van het vuur. Belangrijke onderdelen voor de lift zijn beschadigd en ook de kabel is er niet best aan toe.

Hoe lang het gaat duren voordat de skilift weer in gebruik genomen kan worden is eveneens niet duidelijk, al is de kans klein dat er dit seizoen nog iets kan gaan gebeuren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws