Nieuws - 15 februari 2016   16:42 Liftbediendes dreigen met staking in Les 2 Alpes

Door:

In Frankrijk hebben ze een grote liefde voor wijn, croissants, kaas en staken! Staken lijkt in Frankrijk zo’n beetje op een extra nationale sport en door de jaren heen hebben ze al heel wat instanties op hun knieën kunnen krijgen. Er staan nu stakingen gepland in Les 2 Alpes voor deze week en als het doorgaat gooien ze de liften stil! 

We hopen van harte dat deze staking niet doorgaat want dat zou betekenen dat er tijdens deze week de liften twee dagen stil komen te staan. De staking staat gepland voor dinsdag 16 en woensdag 17 februari en is officieel ingediend bij de Franse vakbonden. De liftbediendes in Les 2 Alpes zijn het namelijk niet eens met hun werkomstandigheden en gesprekken hebben nog niets op weten te lossen.

Onderhandelingen over deze staking zijn nog steeds volle bak bezig want het bedrijf dat de liften laat draaien wil koste wat het kost voorkomen dat de liften ook echt stil komen te staan. De autoriteiten zeggen bovendien dat elke staking voor serieuze imagoschade zouden kunnen zorgen, zeker vanwege het feit dat dit de drukste periode is in het skigebied.

Of er nog een overeenkomst gaat komen op het laatste moment is alles behalve zeker. Voor de vakantiegangers is dit in ieder geval wel te hopen want die zullen het niet zomaar pikken dat men twee dagen lang niet naar boven kan met de skilift waardoor deze staking wel eens heel erg lelijk kan gaan verlopen.

Het bedrijf achter de liften in Les 2 Alpes, Compagnie des Alpes, runt liften in nog veel meer skigebieden waardoor de dreiging voor een staking in nog veel meer skigebieden reëel is. Het stilleggen van de liften in Les 2 Alpes kan daardoor wel eens het begin zijn van een veel grotere staking in nog veel meer skigebieden. Laten we hopen dat ze er op het laatste moment alsnog uit gaan komen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws