Nieuws - 9 december 2017   16:52 Lindsey Vonn: “Als ik goud win ga ik niet naar het witte huis”

Door:

Oef, sterke teksten van Lindsey Vonn aan het adres van Donald Trump. In een interview met CNN vertelt de beste skister van de wereld dat ze de uitnodiging naast zich neer zal leggen wanneer ze uitgenodigd gaat worden om langs te komen bij de Amerikaanse president in het witte huis!

Zo, dat is nogal een aardig statement die Lindsey Vonn de wereld in heeft gestuurd, maar ze blijft achter haar standpunt staan en tja, als we even vanaf de zijlijn mogen meeschreeuwen: we kunnen er niet omheen door te zeggen dat Donald Trump nou niet echt de meest populaire president van de Verenigde Staten is.

Dat blijkt nog maar eens want na verschillende signalen uit de sportwereld, zoals bij de NFL en NBA, komen de acties nu ook richting de wintersport. Met Vonn als meest verse atlete die zich er dus over uitlaat. De Amerikaanse atlete hoefde geen minuut over de vraag na te denken en zonder enkele twijfel in haar lichaam steekt ze van wal richting CNN.

Want toen CNN namelijk aan haar vroeg wat het voor haar betekende om voor het US ski team uit te komen reageerde ze met: “Well I hope to represent the people of the United States, not the president,” wat een begin bleek te zijn voor meer dan alleen dat, want toen kwam de vraag of ze langs zou komen als ze uitgenodigd zou worden. “Absolutely not,” zegt Vonn. “No. But I have to win to be invited. No actually I think every US team member is invited so no I won’t go.”

Net zoals bij ons in Nederland is het ook in Amerika de gewoonte/traditie om de atleten die met prijzen naar hun thuisland terugkeren even extra in het zonnetje te zetten. Het langs mogen komen bij de president is dan ook altijd een levenservaring waar menig persoon zijn ogen niet zal geloven, maar Lindsey Vonn gaan we daar dus niet terug zien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws