Nieuws - 6 februari 2019   9:39 Lindsey Vonn crasht wederom hard tijdens WK Super-G in Åre

Door:

Het zit de Amerikaanse niet mee! De Wereldkampioenschappen in Åre zullen voor haar de allerlaatste wedstrijden uit haar carrière zijn, maar het is opnieuw fout gegaan. Tijdens het onderdeel Super-G ging ze opnieuw hard onderuit! 

Een paar dagen geleden bracht Lindsey Vonn het nieuws naar buiten dat ze geen andere keuze had dan te stoppen met wedstrijden, aangezien de grote hoeveelheid blessures haar teveel in de weg hebben gezeten. Om je een idee te geven: er was bijna volledige delaminatie in haar knie en dat zijn dingen waar je niet zo maar van af komt. Ze zou nog één keer meedoen aan het WK op de onderdelen Super-G en Downhill, maar tijdens die eerste ging het weer mis.

Lindsey Vonn bleef namelijk in het eerste gedeelte van de piste met haar ski hangen in een poortje tijdens een sprong, waardoor ze hard onderuit ging. “Als tegenslagen je sterker maken, dan ben ik zo onderhand de Hulk”, aldus Vonn op Twitter. Gelukkig lijkt het erop dat ze aan deze crash geen nieuwe blessures over heeft gehouden, al bleef ze na de klap wel even liggen in de sneeuw.

Uiteindelijk stond ze toch op en is ze onder luid gejuich van het aanwezige publiek toch naar beneden gegleden, maar de kansen op een laatste Super-G winst waren uiteraard verkeken.

Mikaela Shiffrin

De landgenoot van Lindsey Vonn, Mikaela Shiffrin, wist de overwinning uiteindelijk binnen te harken, terwijl dit niet haar specialisme is. Shiffrin richt zich normaal gesproken meer op dem slalom onderdelen, die later op de planning staan.

Lindsey Vonn krijgt zondagochtend om 10.30 uur haar laatste kans op een overwinning, wanneer de WK wedstrijd Downhill verreden gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws