Nieuws - 28 september 2017   11:58 Lindsey Vonn dient officieel verzoek in om mee te doen bij de mannen

Door:

Gaat het dan toch gebeuren? De meest succesvolle skiër ever is er al een tijdje voor aan het vechten en volgende week kan het maar zo een go krijgen. De FIS gaat het verzoek van Lindsey Vonn om mee te doen met de mannen onder de loep nemen en volgende week komt er een uitspraak! 

Ze roept het al een paar jaar, maar Lindsey Vonn wilt nog steeds erg graag meedoen met de mannen tijdens een World Cup! Ze heeft meer prijzen dan welke skiër dan ook en nu wilt ze wel een keer zien hoe veel verschil er echt tussen haar en de mannelijke skiërs zit. Maar ja, het is niet zomaar een kwestie van een startnummertje ophalen en aan de start verschijnen, de FIS heeft er de afgelopen jaren namelijk heel erg moeilijk over gedaan.

In 2012 heeft Lindsey Vonn namelijk ook al een keer zo’n verzoek ingediend, maar toen was de conclusie heel duidelijk. “We kunnen niet toestaan dat een deelnemer van het ene geslacht meedoet aan een wedstrijd van het andere geslacht.” Met deze conclusie lieten ze weten dat dit bijvoorbeeld ook de deur open zet voor mannen om mee te doen bij vrouwen wedstrijden en dat gaat dan weer concurrentievervalsing worden.

Voor de FIS zelf is het dus absoluut geen makkelijke beslissing en anno 2017 heeft dit vraagstuk natuurlijk een nog veel grotere lading gekregen. Want ja, tegenwoordig is het hele genderneutrale verhaal heel erg hot en op social media doken de voorstanders hiervan natuurlijk bovenop de teksten van Lindsey Vonn. De officials van de FIS zijn in ieder geval flink verdeeld over dit onderwerp en tijdens de bespreking van dit verzoek zal het er waarschijnlijk hard op gaan.

Volgende week gaat het verzoek tijdens de algemene ledenvergadering besproken worden en dan krijgen we ook te horen of het startverzoek gehonoreerd gaat worden of niet. Als ze mee mag doen dan staat Lindsey Vonn op 26 november aan de start van de World Cup in het Canadese Lake Louise, een locatie die niet geheel toevallig één van de succesvolste plekken uit haar carrière is.

“Alle mannen zeggen dat ik hen niet ga verslaan en dat het geweldig zou zijn voor de sport, dus wat kan het voor kwaad?”, aldus Vonn. Binnen het World Cup circuit leggen de vrouwen doorgaans andere en minder zware afdalingen af dan de mannen, waardoor vergelijkingen tussen mannen en vrouwen erg lastig te maken zijn. Of Lindsey Vonn het de mannen lastig gaan maken moet dus blijken, volgende week weten we meer!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws