Nieuws - 15 januari 2018   19:21 Lindsey Vonn kwalificeert zich weer voor de Olympische Spelen

Door:

De startlijsten beginnen zo onderhand aardig gevuld te raken! Na een hele rits aan tegenslagen én natuurlijk het missen van de Spelen van 2014, heeft ze zich nu toch weer gekwalificeerd. Kan ze nog een keer voor goud gaan? 

Tot dusver loopt het seizoen voor Lindsey Vonn echt niet zoals ze het zelf gepland heeft. Na opnieuw een blessure die haar seizoen dreigde te stoppen wist ze een week later toch weer de Super-G te winnen in Val d’Isere, maar sindsdien vallen de resultaten tegen. Tijdens de laatste wedstrijd kwam ze bijvoorbeeld niet verder dan de 9e plek.

Toch is Lindsey Vonn zelf absoluut gedreven om gewoon weer voor het goud te gaan en dat is ook niet zo gek natuurlijk, wanneer je het over de meest succesvolle skiër ter wereld hebt! Er gaan namelijk ook voldoende verhalen rond dat Lindsey Vonn nu juist niet vol gas gaat tijdens de wedstrijden omdat ze al zoveel blessures heeft gehad de laatste tijd en haar lichaam wilt sparen. En daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen, als je echt voor het goud wil gaan.

Het gaat in ieder geval niet makkelijk worden, aangezien ze ook uit eigen land grote concurrentie krijgt. Mikaela Shiffrin is namelijk ook keihard aan de weg aan het timmeren in het World Cup circuit en pakt wedstrijd na wedstrijd dit seizoen, waarmee zij zich aardig in een favorietenrol heeft gezet. De grote vraag is dan ook of het Olympische goud dit jaar naar een Amerikaanse atlete gaat, of niet.

Qua blessures is Lindsey overigens weer helemaal in topvorm, dus daar zou het niet meer aan moeten kunnen liggen. Over ongeveer een maand weten we het!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws