Nieuws - 25 maart 2019   10:03 Lindsey Vonn legt pasvorm van haar raceschoen uit

Door:

Ook al is ze gestopt, ze weet nog steeds hoe je een raceschoen moet fitten. Comfort? Hell no. Millimeterwerk? Hell yeah! 

Wanneer je op World Cup niveau aan het rammen bent dan komt werkelijk alles aan op de millimeters. Niet alleen de ski’s, maar ook de schoenen kunnen aardige impact hebben! Lindsey Vonn is een van de atleten die haar schoenen juist tot op de millimeter nauwkeurig uitgemeten wilt hebben en dat is niet altijd makkelijk te noemen, maar gelukkig heeft ze haar eigen bootfitter.

Er zit namelijk aardig wat verschil tussen een consumentenschoen en een wedstrijdschoen. Comfort heb je in ieder geval niet in die krengen. Ze zitten zo strak mogelijk en als je de schnallen dicht laat, dan knelt de boel binnen no-time helemaal af! En raceschoenen kunnen bovendien helemaal op maat afgesteld worden in de canting (de hoek waarin de schoen staat) door de zolen en bevestigingspunten op de juiste manier uit te frezen.

Juist dat laatste is waar bijzonder veel werk in gaat zitten en waar Lindsey Vonn zelf direct iets van kan merken als het niet goed is. Een kleine afwijking en de feeling op de downhill is totaal anders, waardoor de prestaties er niet meer zijn! Daarom gebruikt ze ook nog eens speciale cat-tracks, rubberen zolen waar op gelopen kan worden. Wanneer je namelijk loopt op je zolen van keihard plastic, dan gaat er hoe dan ook wel iets slijten. En die millimeters merk je dus weer tijdens je run! Oftewel, het luistert allemaal heel erg nauw. Lindsey Vonn legt het samen met haar bootfitter haarfijn voor je uit:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws