Nieuws - 11 december 2017   9:42 Lindsey Vonn loopt rugblessure op, Olympische Spelen in gevaar?

Door:

Het is tot dusver nog niet echt het seizoen van Lindsey Vonn geweest en zoals het er nu naar uit ziet kan dat nog wel eens veel slechter gaan worden. Ze heeft een zware blessure opgelopen tijdens de wedstrijd in St. Moritz! 

Deze keer is niet veroorzaakt door een crash of iets dergelijks, waardoor het er voor de buitenwereld alleen nog maar vager uit heeft gezien. Tijdens de Super-G ging het blijkbaar mis bij de 6e gate waar er teveel compressie op haar rug kwam, wat voor een acute blessure heeft gezorgd.

Ze finishte vervolgens ongeveer een seconde achter de winnaar tijdens de Super-G en Vonn had zichtbaar veel pijn tijdens haar run. De 33-jarige oude skiër liep vervolgens een uur later bijna strompelend naar de auto die haar wegbracht.

Lindsey Vonn is natuurlijk nog steeds de meest succesvolle skiracer aller tijde en ze is dan ook hard bezig om op de Olympische Spelen weer keihard te scoren, maar dat zou wel eens in gevaar kunnen komen door deze acute blessure. De komende tijd moet blijken wat de exacte toedracht is van deze blessure en of die Olympische Spelen in gevaar komen.

“Ik ben heel erg teleurgesteld, maar mijn grootste doel is om de Olympische Spelen te halen en ik moet nu goed voor mezelf zorgen zodat ik klaar ben voor februari,” aldus Vonn. Het kan nog alle kanten op gaan en de komende week moet er meer duidelijkheid komen over de toedracht en of ze nog op tijd kan herstellen voor de Spelen van Zuid-Korea. Als het zo doorgaat hoeft ze er niet eens over na te denken of ze wel of niet naar het witte huis gaat.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws