Nieuws - 21 januari 2019   19:22 Lindsey Vonn stopt mogelijk nu al met wedstrijden

Door:

Het wereldrecord van Ingemar Stenmark kan wel eens langer blijven staan dan verwacht. De kans is groot dat Lindsey Vonn nu al volledig stopt met wedstrijden rijden! 

Het nieuws komt naar buiten nadat ze haar rentree wilde maken in Cortina d’Ampezzo na de zoveelste blessure die ze op heeft gelopen. Ze had al aangekondigd dit jaar aan haar laatste seizoen bezig te gaan, maar nu gaat ze mogelijk nog een stap verder dan dat.

De wedstrijd in Cortina ging namelijk niet bepaald zoals als gepland en haar oude vertrouwde winnende vorm lijkt nog een aardig eind weg te zijn. “Dit kan maar zo mijn laatste race zijn geweest, maar ik ben nu ook wel heel erg emotioneel”, aldus Vonn na afloop van de Super-G op zondag. “Ik weet echt niet meer wat ik moet denken. Dit is niet hoe ik hoopte dat het zou zijn. Ik heb altijd keihard terug kunnen vechten na blessures, maar het lijkt erop alsof ze eindelijk de bovenhand hebben. Ik geef het nog een paar dagen en dan neem ik een uiteindelijke beslissing.”

Ze zegt zelf dat ze vooral angst heeft voor de toekomst en dat ze later nog zonder pijn wil kunnen leven. Daarom heeft ze al aangegeven dat dit haar laatste jaar zou zijn, maar nu ze wederom aan het knokken is tegen de zoveelste knieblessure denkt ze dat het mogelijk nu al klaar is.

Shiffrin

Het record van Ingemar Stenmark lijkt dan ook nog te blijven staan. Wel verwacht Lindsey Vonn zelf dat de eerstvolgende die de kans heeft om het record te gaan verbreken al flink bezig is. Mikaela Shiffrin heeft namelijk 54 World Cup overwinningen op haar naam staan en dat terwijl ze nog maar 23 jaar is.

Het record van Stenmark staat op 86, terwijl Vonn nu op 82 overwinningen staat.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws