Nieuws - 12 oktober 2018   18:44 Lindsey Vonn stopt na dit seizoen met wedstrijden

Door:

Ze is bijna de allerbeste skister uit de geschiedenis van het alpineskiën en ze komt met behoorlijk nieuws. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen, kondigt Lindsey Vonn aan dat dit haar laatste seizoen zal zijn! 

Er gingen al wat geruchten rond, maar nu is het dus officieel. Aan het einde van dit seizoen stopt Lindsey Vonn met het meedoen aan de wedstrijden van de FIS World Cup! Ze staat vlak voor het behalen van het ultieme record, maar daar geeft ze zichzelf dus nog één ultieme kans voor. Ze heeft namelijk 82 World Cup wedstrijden gewonnen en ze zou dit jaar de 86 overwinningen van Ingemar Stenmark kunnen overtreffen.

Nog 5 overwinningen zijn er nodig om de titel dus in handen te krijgen en dit is in principe gewoon mogelijk. Vorig jaar pakte ze ook 5 overwinningen, ondanks een harde crash aan het begin van het seizoen in Lake Louise.

“Als ik het record pak dan is het absoluut een droom die uit komt. Als ik het niet red, dan kan ik nog steeds terugkijken op een bijzonder succesvolle carrière”, aldus Vonn tegenover NBC Sports. Ze gaat zich dit jaar alleen nog focussen op de Downhill en Super-G disciplines waarbij ze alles op alles gaat zetten om het record te pakken.

Wel is dit een wijziging van het plan wat Vonn eigenlijk had, want ze wilde net zo lang door blijven gaan totdat ze het record stevig in handen zou hebben. “Ik ben nu op het punt gekomen waarop dat fysiek niet meer logisch is. Ik wil ook nog actief te kunnen zijn als ik ouder ben, dus ik moet ook kijken naar de toekomst en niet alleen naar wat er nu direct voor me staat.”

Ondanks dat het seizoen deze maand weer begint in Sölden, zal Lindsey Vonn voor het eerst in actie komen op 30 november in Lake Louise, waar ze als topfavoriet aan de start zal staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws